CHP'den Güneydoğu atağı!

CHP'den Güneydoğu atağı!

CHP, Kürt sorununun çözümü için daha önce Abdullah Öcalan ile BDP’nin önerdiği “Hakikatler Komisyonu”nu gündeme getirdi. Tanrıkulu, komisyon için çağrıda bulunacak

CHP, Kürt sorununun çözümü için önemli bir tavır değişikliğine daha gitme kararı aldı. CHP’nin insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, bugün Diyarbakır’da “Hakikatler Komisyonu kurulsun” çağrısında bulunacağı öğrenildi.

Terörist Abdullah Öcalan ve BDP’lilerin de önerdiği komisyon için Diyarbakır Baro Başkanı olduğu dönemde Güney Afrika’daki komisyon başkanını getirerek deneyimlerini paylaştıklarını anlatan Tanrıkulu, CHP olarak konuyu gündeme getireceklerini bildirdi.

Süper yetkilere sahip olacak

Süper yetkilere sahip “Hakikatler Komisyonu”nun; terör nedeniyle yaşanan bütün olayların irdelenmesi ve konuyla ilgili tüm kesimlerin dinlenerek mağduriyetlere yol açan bütün sorumluların yargı önüne çıkarılmasını sağlayacağı belirtiliyor.
CHP Basın Bürosu dün akşam 17.33’te “Hakikat Komisyonları CHP gündeminde” başlıklı bir açıklamayla Tanrıkulu’nun Diyarbakır’da bugün saat 11.00’da basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Tanrıkulu, basın toplantısının içeriğiyle ilgili soru üzerine “Bu konuyu, Kürt sorununun çözümü için gerekli ve zorunlu görüyoruz. Bunu bugün gündeme getirmiş değilim. 2000 yılında Prof. Dr. Mithat Sancar, 2003’te ise ben bu konuyla ilgili makaleleri yayınladık. 2006’da da Diyarbakır Barosu olarak Güney Afrika’da kurulan komisyonun başkanını Diyarbakır’a getirdik. Bu komisyonlarla ilgili deneyimler başarılı sonuçlar alındığını gösteriyor. Biz de Türkiye’deki birikimi konuşacağız” dedi.

‘Parti olarak savunacağız’

Öcalan ve BDP’nin benzeri önerilerde bulunduğunun anımsatılması üzerine ise Tanrıkulu, “Bu öneriyi onlar da getirmiş olabilir. Eğer bu öneriler doğruysa, biz de parti olarak bunu savunacağız. Daha geçen hafta TBMM’de terörün yoğun olduğu yıllarda yaşanan kayıp olaylarıyla ilgili önerge de verdik” yorumunu yaptı.

Demirtaş da istemişti

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da kısa süre önce “Kürt sorununu çözmek için Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Kim devlet adına, kontrgerilla adına, PKK adına canice suçlar işlemişse, ne yapmışsa ortaya çıkarılsın. Hepsini ortaya çıkaralım. Toplum tarihiyle yüzleşsin, sorunlar ancak bu şekilde çözülür” açıklamasını yaparak konuyu gündeme getirmişti. (Milliyet)

Etiketler :