CHP'den imamlara açık çağrı

CHP'den imamlara açık çağrı

İmamlar güncel tartışmaların içine çekildi. CHP Bolu İl Başkanı Özcan, imam ve müezzinlere ilginç bir mektup yazdı.

CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, imam ve müezzinlere bir mektup gönderdi ve yaşananlara kayıtsız kalmamalarını istedi.

İmamlara seslenen Özcan, "Doğru ne ise, vicdanınız ne söylüyorsa size inanan ve güvenen insanınız ile paylaşın" diye konuştu.

Özcan mektubunda, "Türkiye, yüce Allah'ın eşit olarak yarattığı insanları, şunlar ve bunlar şeklinde ayıran, kendisi gibi düşünmeyen insanlara adeta zulüm eden bir iktidar tarafından yönetilmektedir" dedi.

Tanju Özcan, Bolu'da camilerde görevli imam ve müezzinlere mektup gönderdi.

"İmamlardan şikayet alıyorduk"

Mektupla ilgili açıklamada bulunan Tanju Özcan, köy ziyaretlerinde müezzin ve imamlarında toplantılara katıldığını ve sorunlarını kendileriyle paylaştıklarını belirterek, "Uzun zamandır imamlardan şikayetler alıyorduk. Sonuç olarak arkadaşlarımızla birlikte bir mektup hazırladık. Dedik ki, CHP iktidarı, herkesin iktidarı olacak. Din görevlileri de ülkenin, toplumun gerçeği. Biz, sorunlarını bildiklerini ve çözümünde çalışma yaptığımızı söyledik. Ayrıca mektubun diğer bölümünde de ülkemizde son zamanlarda tartışılan güncel konularla ilgili düşüncelerimizi din görevlilerimize ifade ettik" dedi.

"Yüce Allah'ın eşit yarattığı insanları ayırıyorlar"

Özcan, önümüzdeki günlerde ilçelerdeki din görevlilerine de bu mektubu göndereceklerini söyledi. Özcan'ın gönderdiği mektup şöyle:

"Ülkemizin içinde bulunduğu şu sıkıntılı gülerde toplumu aydınlatma göreviniz hiç kuşkusuz ki daha bir önem arz etmektedir. Üzüntü ile ifade ediyorum ki bugün Türkiye Cumhuriyeti dost ile düşmanı birbirine karıştıran, yüce Allah'ın eşit olarak yarattığı insanları, şunlar ve bunlar şeklinde ayıran, kendisi gibi düşünmeyen insanlara adeta zulüm eden bir iktidar tarafından yönetilmektedir.

"PKK'yı meşrulaştırıyorlar"

Bu dönemde hükümetin Kürt açılımı adı altında başlattığı ve sadece PKK'yı meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramayan, Ermeni ve Rum açılımı adı altında AB ve ABD'ye yaranma adına milletimizi ve Müslüman kardeşlerimizi rencide etmekten başka bir işe yaramayan garip uygulamalara tanık oluyoruz. Yine ekonomik konuları, işsizliği, pahalılığı, mutfaktaki yangını, gelir dağılımındaki adaletsizliği örtbas etmek ve kamuoyunun dikkatini başka yere çekmek için çeşitli isimlerdeki operasyonlar artık bıkkınlık yaratmıştır.

"Lütfen yaşanlara kayıtsız kalmayın"

Sürekli ve lüzumsuz telefon dinlemeleri artık insanları aile fertleri ile bile konuşurken tedirgin etmektedir. Ülkemizde yaşananlardan vicdan sahibi insanlar olarak rahatsızlık duyduğunuza inanıyorum. İşte bu sebeple de sizlere açık bir çağrı da bulunuyorum: Lütfen yaşananlara kayıtsız kalmayın. Doğru ne ise, vicdanınız ne söylüyorsa size inanan ve güvenen insanınız ile paylaşın. Bunun sizin tarihi sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum"

Mektubun son bölümünde ise Özcan, din görevlilerinin sorunlarını takip ettiklerini, iktidarlarında din görevlilerinin mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Etiketler :