CHP'den Zeytinburnu’nda 'kara propaganda'

CHP'den Zeytinburnu’nda 'kara propaganda'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zeytinburnu İlçesi’nde girdiği seçim yarışında el ilanlarıyla yaptığı gerçek dışı propaganda büyük tepki çekti.

CHP’nin ilçede dağıttığı ilanlarda ‘Zeytinburnu halkı İkitelli Kayabaşı’na göçe zorlanacak’ iddiası için Zeytirburnu Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Murat Aydın, ‘İftira, kara propaganda’ dedi.

BELGE UYDURMUŞLAR

Üzerinde Cumhuriyet Halk Partisinin altı oklu amblamenin bulunduğu ilanlarda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Zeytinburnu’nda ‘gizli ve sinsi planları’nın bulunduğu ileri sürülerek gerçek dışı olduğu belirtilen şu ifadelere yer veriliyor: ‘Murat Aydın Zeytinburnu’nda yaşayan yurttaşların evlerini ve arsalarını ellerinden alarak, halkı İkitelli Kayabaşı’na göçe zorlayacak planı belgelerle açıklıyoruz.’ Oysa İstanbul’un haritasının bile konulduğu ilanda ne bir belge var, ne de belediyeden ya da belediye yetkililerinin bu yönde yaptıkları bir açıklama.

İFTİRA ATIYORLAR

CHP’nin sözkonusu ilanıyla ilgili açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ‘Zeytinburnu yıkılarak halkın başka yere sürüleceği iddiası iftiradır’ diye konuştu. Olayı ‘kara propaganda’ olarak değerlendiren Belediye Başkan Aydın şöyle devam etti: Kentsel dönüşümü çarpıtarak seçmen aldatılmak isteniyor. Bu ilan da tamamen onun ürünüdür. Özellikle propaganda döneminin son günleri seçilmiş. Bu da manidar bir durumdur. CHP’liler ev ev dolaşarak bu afişi dağıtıyor. Yapılan büyük ayıptır’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :