CHP'li adayın toplantısına tüfekli saldırı

CHP'li adayın toplantısına tüfekli saldırı

CHP Hatay 2. sıra milletvekili adayı Refik Eryılmaz, Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Pompalı av tüfeğiyle açılan ateşte yaralananların sayısı 27'ye yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP 3. sıra milletvekili adayı Refik Eryılmaz'a yapılan silahlı saldırının kişisel olduğunu söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren Erdal Aslan'ı 'şuursuz' olarak nitelendiren İl Başkanı Mullaoğlu, firari Erdal Aslan'ın kısa süre içerisinde yakalanacağına inandığını belirtti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in konuyla yakından ilgilendiğini aktaran Mullaoğlu, saldırıya uğrayan CHP Hatay milletvekili adayı Refik Ertyılmaz'ın aksine saldırının kişisel olduğunu söyledi.

Mullaoğlu, "Olayın siyasi olmaması bizi memnun etmiştir. Bir tane serserinin yaptığı bir eylem. Bizi mutlu eden ağır yaralımızın olmaması. Çoğu ayakta tedavi oldu ve taburcu edildi.Valimiz de bizzat kendisi ile ilgileniyor bu olayla. Kişi bilinen ve tanınan bir adam, uyuşturucu kullandığını haber aldık. Kişi henüz yakalanmadı ama en kısa sürede yakalanacağını düşünüyoruz. Kişi tanınan ve sabıkası kabarık olan bir insan. Şuursuz olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar aksi bir bilgi gelmedi. Tamamen kişisel ve kendisinden kaynaklı bir eylem. Olayın siyasi boyutunun olmaması bizi mutlu etmiştir." ifadelerini kullandı.

Silahlı saldırıya uğrayan CHP Hatay 3. sıra milletvekili adayı Refik Eryılmaz, kişisel gibi görünse de saldırının siyasi boyutu olabileceğine inandığını söyledi. Kendisinin müşteki avukatı olarak görev yaptığı bir davada yargılanan sanık Erdal Aslan'ın kişisel olarak kendisine saldırmadığına inandığını dile getiren Eryılmaz, "Kişisel olsaydı bize yapılan saldırının ardından yine aynı beldenin bir köyünde aradan kısa süre sonra bu kez de seçim aracımız tarandı. Olayın siyasi boyutunun tam anlamıyla incelenmesini istiyorum." dedi.

Silahlı saldırıda milletvekili adayı Refik Eryılmaz, parmağından, boynundan ve ayağından aldığı saçmalarla hafif şekilde yaralandı.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde bir kahvehanede partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili 3. sıra adayı Refik Eryılmaz'a pompalı tüfek ile saldıran kişinin daha önce uyuşturucu başta olmak üzere bir çok sabıkası bulunan Erdal Aslan olduğu öğrenildi.

Avukat olan Refik Eryılmaz'ın, kendisine saldıran Erdal Aslan'ın 2010 yılında Gözene köyünde meydana gelen cinayetten dolayı sanık olarak yargılandığı ve Eryılmaz'ın da bu davada müşteki avukatı olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden dava sürecinden dolayı saldırganın bu davadan dolayı kendisini öldürmek isteyemeyeceğini düşündüğünü belirten Eryılmaz, saldırının siyasi bir provakasyon olduğunu iddia etti.

Saldırıda yaralanan 38 kişiyi Antakya Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Eryılmaz'ı hastane çıkışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aradı. Cep telefonu aracılığıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bilgi veren Eryılmaz, "Tekebaşı beldesinde saat 14.30 sıralarında gerçekleştirdiğimiz sohbet sırasında bir anda silah sesleri duyduk. Hemen önümüzde bir araç olmasaydı oradan ölü çıkmaması imkansızdı. Bu saldırının hemen ardından bir üst köyde de seçim aracımıza yine silahla saldırı oldu. Bu nedenle meydana gelen saldırının siyasi maksatlı yapıldığını düşünüyoruz. Bunun araştırılmasını istiyoruz." dedi.

Eryılmaz ayrıca meydana gelen olayların huzur ortamında geçmesi beklenen seçim atmosferini etkilememesini dileyerek "Bundan sonra herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. Provakasyon yapmak isteyenler olabilir. Onlara müsaade edilmemesi lazım." ifadelerini kullandı.

Hatay Valiliği saldırıyı kişisel husumet olarak değerlendirdi
Hatay Valiliği, Samandağ'a bağlı Tekebaşı beldesinde CHP milletvekili adayı Refik Eryılmaz'a yapılan saldırının kişisel husumetten kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı.

Valiliğin resmi internet sitesine konulan açıklamada "CHP milletvekili adayının ise bahsi geçen davada maktulün avukatı olarak görev aldığı öğrenilmiştir. Bir başka ifade ile olayın siyasi bir yönünün olmadığı, kişisel husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, saldırı hakkında şu bilgilere yer verildi: "28 Nisan 2011 Perşembe günü saat 14.30'da ilimize bağlı Samandağ ilçesi Tekebaşı beldesinde CHP milletvekili adayı Av. Refik Eryılmaz, yanındakilerle birlikte bir taziye ziyaretinden ayrıldığı esnada 1986 doğumlu Erdal Arslan tarafından av tüfeği ile ateş açılmıştır. Milletvekili adayı Av. Refik Eryılmaz'ın kolunda bir saçma olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yanındaki vatandaşlardan ise 28 kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Elde edilen ilk bilgilere göre Erdal Arslan'ın hırsızlık, uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan sabıkalı olduğu öğrenilmiştir. Alınan bilgilere göre ayrıca Gözene köyünde 2010 yılında işlenen bir cinayetten dolayı halen yargılanmaktadır. Şahsın takip ve yakalanması çalışmaları devam etmektedir".

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.