CHP'li Arıtman Rahatsız

CHP'li Arıtman Rahatsız

Sav'ın, teşkilatlara gönderdiği genelgede, 'Deniz Baykal'a yakın milletvekilleriyle referandumda çalışılmayacak' talimatı partideki huzursuzluğu artırdı.

İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yasağa olan tepkisini, "CHP'nin tarihinde bugüne kadar olmayan şeyler oluyor" ifadesiyle dile getirdi. Partinin yeni yönetimini eleştiren Arıtman, "Bu parti, CHP'nin felsefesini, ahlakını özümsememiş olan insanlar tarafından yönetiliyor." dedi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çeşitli ziyaretler için gittiği yerlerde partililerce karşılanmıyor. Baykal'ı karşılamaya gidenler ise görevlerinden alınıyor.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, parti teşkilatlarına genelge göndererek Deniz Baykal'la birlikte kendisine yakın milletvekillerine koyduğu 'referandumda çalışma yasağı' tartışılmaya devam ediyor. Yasağa sert bir şekilde tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, genelgenin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi. "Bugüne kadar CHP'nin tarihinde olmayan şeyler oluyor." diyen Arıtman, partinin Baykal'ın deneyimlerine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Partinin yeni yönetimini eleştirerek, "Bu parti, CHP'nin felsefesini, ahlakını özümsememiş olan insanlar tarafından yönetiliyor." dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çeşitli ziyaretler için gittiği yerlerde de partililerce karşılanmıyor. Baykal'ı karşılamaya gidenler ise görevlerinden alınıyor. En son CHP Gençlik Kolları Başkanı Derya Kuşdemir'in görevine, Baykal'ı ziyaret etmesinin ardından son verildi. Bu duruma da tepki gösteren Arıtman, "Bu bir kıyımdır." diye konuştu. Arıtman, şöyle devam etti: "CHP'nin teamüllerine aykırı işler yapılıyor. CHP, emeğin, vefanın partisidir. Parti, bu emeği gösteren insanlara vefa göstermelidir. CHP İzmir il yetkilileri, genel başkanımız Deniz Baykal'ı karşılamaya gelen CHP'lileri görevden aldı. Böyle olmayan bir suç icat ediyorlar ve gençlik kolu başkanı görevden alınıyor. Bu bir kıyımdır, kırımdır."

 

 

 

Etiketler :