CHP'li Başkan sonunda bunu da söyledi!

CHP'li Başkan sonunda bunu da söyledi!

Zonguldak Ereğli'nin CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, referandumda hayır oyu kullanmayanlara hakkını haram edeceğini söyledi.

İnönü Parkı'nda düzenlediği toplantıda Ereğli halkına seslenen Posbıyık, konuşmasında OYAK yönetimini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın basın açıklamasına Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Demokrat Parti Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Öztürk ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Halil Posbıyık, 12 Eylül'de yapılacak referandumda emeğinin geçtiği herkesten hayır oyu kullanmasını istedi. Posbıyık, hayır oyu kullanmayanlara hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Posbıyık, 26 maddeden 24'ünün şeker mahiyetinde halka sunulduğunu, geri kalan iki maddenin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kendilerini kurtarmak amacı ile hazırlanan maddeler olduğunu iddia etti. "Bu referandum nereden çıktı? Bu referandum sekiz senden beri yapılmadı da neden bugün çıktı?" diyen Başkan Posbıyık, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: "Size CHP'li kimliği ile konuşmuyorum. Ben bütün köy ve mahalle muhtarlarına sesleniyorum. Eğer bu referandumda hayır çıkması için gece gündüz çalışmazsanız, bölgelerinizden hayır oyu çıkartmazsanız size bugüne kadar yaptığım hizmetleri haram ediyorum ve öbür dünyada iki elim yakanızda olacak."

Etiketler :