CHP'li Batum NTV'ye böyle saydırdı!

CHP'li Batum NTV'ye böyle saydırdı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum NTV ekranlarında NTV'ye saydırınca Mirgün Cabas'la kapıştı. Batum, NTV'yi yandaş olmakla suçladı.

NTV ekranları ilginç bir 'NTV eleştirisi'ne sahne oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladığı programda NTV'nin yayın politikasını 'yandaş' olmakla suçlayınca ortalık karıştı.

Medyanın CHP'yi yansıtma biçimini eleştiren Batum, konuk olduğu kanalı da topa tuttu. Oğuz Haksever'in bir programını da örnek olarak veren Batum, NTV'nin CHP'yi AKP'lilerle konuşarak ekrana yansıttığını iddia etti.

Mirgün Cabas'ın itiraz etmesi ve kanalını savunmasıyla başlayan tartışma canlı yayında hayli ilginç bir polemiğe konu oldu. İşte o diyaloglar:

Süheyl Batum: Buna NTV olarak siz de dahilsiniz. Dün akşam Oğuz Haksever'in programında CHP ile hiç bir ilgisi olmayan bir çok insan oturmuşlar yarım saat CHP'yi konuşuyorlar.

Mirgün Cabas: Sayın Batum ben burada bir açıklama yapmak durumundayım. NTV'ye dönük haksız bir suçlamada bulundunuz. NTV olarak programlarımızda belirli ilkelere göre hareket ediyoruz. O programı da izlememişsiniz herhalde. Çünkü izleseydiniz o programın sürecek olan bir tartışma olarak tasarlandığını bilirdiniz. Program önümüzdeki hafta CHP'li isimlerle devamı yapılacak...

Süheyl Batum: Eğer AKP'yi de 5 tane CHP'liyle konuşursanız, Oğuz Haksever böyle bir program yaparsa o zaman eşit bir yayın yapmış olursunuz.

Mirgün Cabas: O dediğinizi de yapıyoruz. Taraflara söz hakkı ve eşit süre olmasa bile eşit cevap hakkı vermek gibi ilkelerimiz var. NTV'de bütün tartışma programlarında bir görüşün karşısında karşıt bir görüş olması gibi bir kural da var. Süheyl Batum: İnşallah bundan sonra yayın politikanızda yetkili kişiler gerekeni yapacaktır.Gazeteciler.com

Etiketler :