CHP'li Batum'dan Gül'e çirkin sözler

CHP'li Batum'dan Gül'e çirkin sözler

Süheyl Batum son olarak Gül ile ilgili sarf ettiği sözlerle kulağının duymadığını ispatladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, seçim çalışmaları için geldiği Eskişehir'de bir yerel televizyon kanalında canlı yayında yaptığı konuşmada, CumhurbaşkanıAbdullah Güliçin, "Cumhurun başkanı olduğunu iddia eden kişi." dedi.

Eskişehir'den birinci sıra milletvekili adayı gösterilenCHPGenel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, daha önce de Sanatçı Sezen Aksu'ya "Sazan", Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Yezit", TSK'ya da "Kâğıttan kaplan" benzetmesinde bulunarak büyük tepki toplamıştı.

YGS'deki şifreleme iddialarını ve bu esnada yaşananları eleştiren Batum, "ÖSYM başkanı ilk günü ne dedi, (Hiçbir şifreleme yoktur. 1 milyon 700 bin tane kitapçık gösterdik, şansa bulmuşsunuz) dedi. Cumhurun başkanı olduğunu iddia eden kişi, sayın cumhurbaşkanı, (Ben baktım, konuştum. Çok beğendim, tatmin oldum dedi. Hiç bir şey yok, şifre falan yok) dedi. Cumhurbaşkanı, Başbakan araya giriyorlar. Birilerinin önündeki sonuç alma imkânını almış kendi yandaşlarına vermiş. Hırsızlık vakayı adiye oldu. Şimdi YGS'nin üstüne gitsek, vakayı adliye olur. O yüzden biz çocukların da moralini bozmadan, bu tür korkunç olayların yaşanmadığı bir Türkiye'yi ortaya koymak zorundayız." diye konuştu.

Konuşmasında,Ergenekonsanıklarını da savunan ve Türkiye'de darbe girişiminin olmadığını savunan Batum, şöyle devam etti: "AK Parti ne kadar güvenilir kurum varsa, hepsini allak bullak etti. Bu onların kabahati değil. Çok açık söylüyorum, AK Parti'yi bunun için kurdular. Yani, yargı dedin yargıyı mahvettin, ordu dedin orduyu mahvettin. Ordunun içinde bulunduğu durum ortada, yani ordu derken 160 küsur kişisi şu anda yargılanıyor. Bunlar darbe mi yaptı, yapmadı mı? eskigenelkurmaybaşkanı haklı mı, haksız mı? Her şey ortada. Kimsenin kimseye güveni yok."

Geçmişte yaşanan bir İSKİ skandalının CHP'nin 20 yılını götürdüğünü kaydeden Batum, ancak şu an Kayseri ve Ordu ilindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak şöyle dedi: "Kayseri'den bahsediyoruz. Cumhurun başkanı çıkıyor diyor ki, 'Ben çok iyi bilirim onu. Çok kefilim ona' diyor. Neye kefilsin Sayın Cumhurbaşkanı 'bilmiyorum ki' diyor. 'Öyle bizim arkadaş ya kefiliz' diyor. Şimdi bekliyorum, Ordu'daki olayda adı geçen vekilin de adını vermedik şu an. Çünkü verdiğimiz anda sayın cumhurbaşkanı çıkıp herhalde, 'Kefilim o çocuk çok iyidir. Geçen gün beraber dolma yemiştik' diyecek."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.