CHP'li belediyeden cami inşaatına kilit

CHP'li belediyeden cami inşaatına kilit

Külliye ve cami inşaatına 2009'da verilen ruhsat iptal edildi.

Aydın'ın CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Diyanet Vakfı'nın yaptıracağı külliye ve cami inşaatına 2009'da verilen ruhsatı iptal etti.

  Gerekçe olarak da 9 bin metrekarelik arsaya sonradan eklenen 231 metrekarelik alan gösterildi. Aydın Belediyesi'nin, projesi Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü'nce yapılan Diyanet Külliyesi ve Camii yapımına engel olması vatandaşın tepkisini çekti.

[Özlem Çerçioğlu cami inşaatına dur dedi]

Meşrutiyet Mahallesi'nde mülkiyeti Diyanet Vakfı'na ait 9 bin metrekarelik arsada külliye ve cami yapımına önceki belediye başkanı zamanında izin verildi. Aydın Belediye Başkanlığı'nın 18 Mart 2009'da projeyi onaylamasının ardından kazı ve inşaat ruhsatları verildi. 28 Temmuz 2010'da proje için ihale düzenlendi.

'DEĞERLENDİRİLİYOR' BAHANESİ

İhale süreci devam ettiği sırada yeni Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, 30 Kasım 2010'da inşaat ruhsatını iptal etti. İptal gerekçesi olarak da 9 bin metrekarelik arsaya sonradan dahil edilen 231 metrekarelik alanın satışıyla ilgili belirsizlik gösterildi. Aydın Belediye Meclisi Encümeni'nin satış kararına rağmen 231 metrekarelik alanın Diyanet Vakfı'na devrinin 'değerlendiriliyor' denilerek belediye başkanlığı tarafından sürekli ertelendiği öne sürüldü. Proje kapsamında cami, Kur'an kursu, müftülük sitesi, kütüphane, konferans salonu, iş merkezi ve sosyal hizmet birimlerinin kurulacağı vurgulandı.

Bugün
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.