CHP'li çarşaflıdan özür dilediler

CHP'li çarşaflıdan özür dilediler

CHP’lilerin tartakladığı çarşaflı Kıymet Özgür, herşeye rağmen partisini bırakmayacağını söyledi. Baykal ve Kılıçdaroğlu özür diledi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bağcılar’daki seçim gezisi sırasında otobüsten zorla indirilerek tartaklanan çarşaflı Kıymet Özgür, CHP’ye ateş püskürdü. Normal yaşamında başının açık olduğunu, çarşaflı halde CHP’liler arasında üç-dört saat gezdiğini ama kimsenin kendisini tanımadığını söyledi. CHP’lilerin kendisiyle alay eder gibi hareketler yaptıklarını ileri süren Kıymet Özgür, “Elime bir bayrak verdiler. Sonra bayrağı sallamamı istediler. Ama sürekli bana düşkün bir kadınmışım gibi davrandılar. Bazı gençler eğlenerek, cep telefonu ile görüntülerimi çekti” dedi. Kendisinin CHP’li olduğunu ve partisinden kendisini kimsenin koparmayacağını söyleyen Özgür “Çarşaf açılımında samimi olmadıklarını gördüm. Sesimi duyurmak içinde böyle bir yol denedim. Bırakın saygıyı onlar benim çarşafımı yırttılar. Çarşafımın yırtıklarını herkes gördü” diye konuştu.

Baykal’dan kınama

Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kıymet Özgür ve gazetecilerin dövülmesini kınadı. Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, “nedeni ne olursa olsun kadına ve görevini yapmaya çalışan medya mensuplarına şiddet uygulamaya kalkışılmasının kabul edilemez olduğun”u kaydetti. Baykal, “Bu olaylar çok üzücü, üzücü olduğu kadar düşündürücü ve anlamlıdır. Kuşkusuz işin içinde iş de vardır, olabilir” ifadelerini de sözlerine ekledi. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat’ın olayı araştırmakla görevlendirdiğini bildiren Baykal, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in de olayı bütün yönleriyle değerlendirerek, benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağını kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu da, “Hiçbir insana kılığı ve kıyafeti ne olursa olsun bu şekilde müdahale edilmemesi inancındayım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :