CHP'li Düzgün'den Hakan Şükür'e çağrı

CHP'li Düzgün'den Hakan Şükür'e çağrı

TBMM Başkanı’ndan doktorluk yapmak için izin alamayan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’e, "Görev yaptığın programdan ayrıl" çağrısı yaptı.

Düzgün, çağrısına olumlu yanıt alamaması halinde Hakan Şükür ile ilgili "parayı bırak, halkı temsil et" şeklinde bir imza kampanyası başlatacağını açıkladı.

-9 OCAK’TA BAŞVURDU-

ANKA’ya konuşan Düzgün, 9 Ocak 2012 tarihinde Meclis Başkanlığı’na başvurduğunu belirterek, "Verdiğim dilekçede, bir özel TV kanalında spor yorumcusu olarak çalışmasına izin verilen AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür emsal gösterilerek, bir genel cerrahi uzmanı olarak şahsım adına da, bu haktan yararlanarak Sağlık Bakanlığının belirleyeceği herhangi bir yerde ücret talep etmeden görev almak için Meclis Başkanlığından izin istemiştim ve bunun üzerine 7 Şubat 2012 tarihinde Meclis Başkanlığı’ndan gelen yazı ile mesleğimi ücretsiz olarak icra etme talebim reddedildi" dedi.

Bu dilekçeyi vermesindeki amacını anlatan Düzgün, "Şahsıma da milletvekilliğinden öte bir görev verilmesi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yasa yapmakla sorumlu olan milletvekillerinin hiçbirine vekillik dışında görev verilmemesi gerekliliğini gözler önüne sermekti" dedi.

-MECLİS BAŞKANI’NI ELEŞTİRDİ-

Meclis Başkanı’nın tavrını eleştiren Düzgün, "Meclis Başkanlığı devlet hukuku içerisinde ücretsiz olarak kamu görevi yapmak isteyen milletvekiline izin vermezken özel sektöre milletvekili tahsis etmiştir. Sayın Cemil Çiçek bu davranışı ile hukukun üstünlüğünün herkes için eşit olmadığını ve tarafsız olması gereken Meclis Başkanlığı sıfatına da ters düştüğünü göstermiştir. Hakan Şükür’ün Başbakan’ın özel izni ile spor yorumculuğu yapması milli iradenin Meclis Başkanı’nda mı yoksa Başbakan’ın emrinde mi olduğu sorusunu akıllara getirmektedir" dedi.

Hakan Şükür’e spor yorumculuğu yapması için izin verilmesinin etik olmamakla beraber toplum vicdanını sızlatmakta olduğunu ifade eden Düzgün, "Ve kabullenilecek bir durum değildir" dedi.

-HAKAN ŞÜKÜR’E ÇAĞRIDA BULUNDU-

Şükür’e çağrıda bulunan Düzgün, "Ben buradan Hakan Şükür’ü bir milletvekili arkadaşı olarak görev yaptığı o programdan ayrılıp TBMM çatısı altında halkımızın oylarına saygı duyup milletvekilliği görevini yapmaya çağırıyorum. Eğer bu çağrıma olumlu yanıt alamazsam AKP İstanbul Milletvekili Sayın Hakan Şükür’le ilgili ‘parayı bırak,halkı temsil et’ şeklinde bir imza kampanyası başlatacağımı da belirtmek isterim" dedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.