CHP’li eski tüfekler rahatsız

CHP’li eski tüfekler rahatsız

Ana muhalefet partisi CHP, kumpas, taciz ve ETÖ sanıklarını aday gösterme iddialarıyla çalkalanırken bu duruma “eski tüfek” CHP’lilerden de tepki geldi

Ana muhalefet partisi CHP, kumpas, taciz ve ETÖ sanıklarını aday gösterme iddialarıyla çalkalanırken bu duruma “eski tüfek” CHP’lilerden de tepki geldi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, CHP’de siyaset yapanların, ülkenin gerçek gündemi yerine kendi dertlerine düştüklerini söyledi. CHP’li eski vekiller Muharrem Doğan ve Esat Canan da CHP’de yaşananların hem partiye hem siyasete zarar verdiğini söyledi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Türkiye, ‘kumpas’ ve ‘taciz’ iddiaları ile ETÖ sanıklarını aday göstererek koruma altına almaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi’ni konuşurken, eski tüfek CHP’lilerden yaşananlara tepki geldi.

 

DOĞAN: HALKA GÜVEN VERMİYORLAR

 

Bir dönem CHP’nin güneydoğu politikasını belirleyenler arasında olan CHP Mardin eski Milletvekili Muharrem Doğan, halkın proje üretmesini beklediği siyasilerin Silivri ve taciz iddiaları ile gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Doğan, halkın CHP’den ciddi açılımlar beklediğini ancak partinin mutfak ve vitrinindeki isimlerin bunu anlamakta zorluk çektiğini belirterek, “CHP, maalesef gittiği yol ve sergilediği duruş ile halka güven vermiyor. Milletin değerleri ile ters düşen olaylar gelişiyor” dedi.

 

“CHP BÖYLE DEVAM EDERSE BÖLGEDEN VEKİL ÇIKARAMAZ”

 

“Adaylık sürecinde de ciddi sorunlar var” diyen Doğan, “Silivri’den aday gösterme çabası halkı rahatsız ediyor. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes hukuk karşısında eşittir. O zaman Ergenekon’dan yargılanan isimler de hukuk süreci bitene kadar sahiplenilmemelidir. Elbette hepimiz onların yargılanıp serbest bırakılmasını istiyoruz. Haksızlık yapılırsa da gündeme getiririz. Ancak işleyen bir süreç varken, yargıya müdahale anlamına gelecek şekilde atılan adımları da doğru bulmuyoruz. CHP, bu şekilde devam ederse bölgeden vekil çıkaramaz. Hatta tüm Türkiye’de mevcut oylarını da koruyamaz. Süreç gösteriyor ki AK Parti tek başına yine iktidar” dedi.

 

BATU: “KENDİ DERTLERİNE DÜŞTÜLER”

 

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu da, CHP’de yaşanan gelişmelerin kendisini üzdüğünü söyledi. CHP’de siyaset yapanların, ülkenin gerçek gündemi yerine kendi dertlerine düştüklerini belirten Batu, “Bu son derece yanlış. CHP bambaşka yerlere sürükleniyor. CHP, ülke sorunlarından ve gündeminden giderek uzaklaşıyor. Maalesef CHP, hep olmaması gereken konularla gündeme geliyor. Zaman hızla geçiyor ve seçimler yaklaşıyor ama normalleşme gelmiyor” dedi.

 

“İNANILMAZ BİR ZİHİN BULANIKLIĞI VAR”

 

CHP’de adaylık sürecinde bir birinden çelişkili tavırların sergilendiğini belirten Batu, “Bu Silivri konusunda iyice ortaya çıktı. Böyle olmamalı. Söylem birliği yok. Net bir duruş yok. İnanılmaz bir zihin bulanıklığı ve dağınıklık var” diye konuştu.

 

“CHP’DE YAPAY LİDERLİK VAR”

 

CHP’de işlerin iyi gitmediğini vurgulayan Batu, “Böyle giderse durum kötü... CHP’de yapay bir liderlik var. Yani demokratik ülkelerde olduğu gibi seçim başarılarına göre lider seçilmiyor. Seçimlerde başarısız olanlar da gitmiyor. Oysa seçimde başarılı olmayan gider. Yerine gelecek kadrolar da hazırlıklıdır. Ama CHP’de kasetle gidiliyor, hazırlıksız kadrolar göreve geliyor. Bu da kargaşaları beraberinde getiriyor. Ve kavgalar devam diyor. Normal yollarla değişim sağlanamıyor” dedi.

 

“SİYASET BU ŞEKİLDE YÜRÜMEZ”

 

Eski CHP Hakkâri Milletvekili Esat Canan ise, “Türkiye’nin önünde çok önemli konular varken, CHP’nin kendi içinde kavgaya tutuşması doğru değildir” dedi. “Özellikle özel hayata yönelik yapılan hamleler kabul edilemez” diyen Canan, “Çok üzücü gelişmeler bunlar. Siyaset bu şekilde yürümez. Bunlar sadece CHP’ye değil, tüm siyasete zarar veriyor” şeklinde konuştu.

 

YENİ AKİT 

Etiketler :