CHP'li gençler ulaşım zammını protesto etti

CHP'li gençler ulaşım zammını protesto etti

Afyonkarahisar'da, CHP Gençlik Kolları üyeleri, şehir içi ulaşım ücretine yapılan zammı protesto etti.

PTT binası önünde toplanan CHP'li gençler, belediye tarafından yapılan ücret artışını alkışlarla ve sloganlar atarak kınadı. Burada basın açıklamasını okuyan CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Turan, Afyonkarahisar'da yaşayanlar olarak büyük bir haksızlığa uğradıklarını söyledi.

En temel ihtiyaçlardan biri olan ulaşım hakkının belediye tarafından yapılan aşırı zamlar nedeniyle kısıtlandığını ileri süren Turan, "Bugün buraya, ulaşım ve akaryakıt zammını geri aldırmak için geldik. Büyük haksızlığa uğradık ve buna dur demek için toplandık. Ulaşım hakkımızın kısıtlanmasına 'hayır' demek için birleştik. Biz susmak yerine söylemek için bir araya geldik. Bizler her gün işimize, okulumuza, hastaneye giderken ulaşım hizmetinden faydalanmak zorundayız. Bu zorunluluğu kar edebileceğiniz rant alanına çeviremezsiniz. Ulaşım bizim en temel hakkımızdır, bizler hakkımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Turan, öğrenim kredilerine ve burslarına yüzde 13 zam yapılırken, ulaşım giderine yüzde 33 zam yansımasının öğrencilerin geçim şartlarını minimize ettiğini savundu.

Turan'ın basın açıklamasını okumasının ardından, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :