CHP'li ilahiyatçı alkol kısıtlamasına tepkili

CHP'li ilahiyatçı alkol kısıtlamasına tepkili

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hazırladığı yönetmeliğe Kemal Kılıçdaroğlu destek verirken, Partinin müftü kökenli Meclis Üyesi İhsan Özkes'den tepki geldi.

Alkol ve tütün mamulleri yönetmeliği konusundaki çalışmayı boş bir çalışma olarak değerlendiren Özkes, bu konuda kendisine soru soran gazetecilere de "AK Parti'nin zinayı suç olmaktan kaldırmasını niye sormuyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Özkes, "On milyonlarca genç işsiz duruyor, aileler bölünüyor. Memleket batak haline gelmiş. Ama AK Parti sizin sorduğunuz (İçki ve tütün mamullerinin kullanımı konusunda) çalışmalar yapıyor. Ne diyeyim AK Partiye yakışıyor yani." diye konuştu.

CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ve Parti Meclis Üyesi İhsan Özkes, CHP'nin Eskişehir'de yaptığı seçim çalışmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Durgun, CHP'nin çalışma sisteminin milletvekillerinin kendi bölgelerinin dışında da çalışmalarını gerektiğini kaydetti.

Durgun, bu bağlamda, Eskişehir'de medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halkla görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. CHP'nin Müftü kökenli Parti Meclis Üyesi Özkes ise üstün Müslüman şahsiyet ödülünü alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Özkes, şöyle dedi: "Bugüne kadar hiç bir Müslüman büyüğü böyle bir iddia da bulunmamıştır. Bu ödül İslam'a terstir, İslam ile çelişkilidir. Ne Hazreti Hasan, ne Hazreti Hüseyin ve ne Hazreti Ömer böyle bir iddia da bulunmamıştır. Hiç bir din büyüğü de (ben üstün Müslümanım) dememiştir. Sayın Başbakan törenle bu ödülü almıştır. Kur'an-ı Kerim'de (sizin en üstün olanınız, Allah'a en yakınız olandır) buyuruyor. Bu bağlamda, Allah'a en yakını da Allah bilir."

Özkes, gazetecilerin TAPDK'nın tütün mamulleri ile alkollü içkilerin tanıtımına, satışına, sunumuna ve tüketicilere ulaşmasına ilişkin yönetmeliğini değerlendirdi. Genel Başkanları Kılıçdaroğlu içki ve tütün mamulleri konusundaki çalışmaya destek verirken Müftü kökenli Özkes'den tepki geldi. Alkol ve tütün mamulleri konusundaki yönetmelik çalışmasını boş bir çalışma olarak değerlendiren Özkes, bu bağlamda kendisine soru soran gazetecilere de, önce "AK Partinin zinayı suç olmaktan kaldırmasını niye sormuyorsunuz?" diye karşılık verdi. Özkes, ardından şöyle devam etti: "Şimdi AK Parti'nin yaptığı bu gibi işler. On milyonlarca genç işsiz duruyor. Milyonlarca aile bölünüyor. İlçeleri geçiyoruz ilçelerde resmi daireler kalmamış, sadece icra daireleri var. Memleket bir batak, yangın haline çevrilmiş. Ama AK Partinin alanları (İçki ve tütün mamullerinin kullanımı konusunda) sizin sorduğunuz bu alanlar. Ne diyeyim AK Partiye yakışıyor yani."

Öte yandan toplantının bazı partilerin Cuma Namazı'na gideceğini gerekçe gösterilerek fazla uzatılması istendi. İl Başkanı Gölet, "Bazı arkadaşlarımız Cuma Namazı'na gidecek. Ona göre kendimizi ayarlarsak iyi olur. Çünkü fazla zamanımız yok." ifadesini kullandı.

 

Etiketler :