CHP'li kadınlar Çarşaf Yırttı

CHP'li kadınlar Çarşaf Yırttı

CHPli kadınlar yaptıkları basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri çarşafları yırtarak eylem yaptı.

Baykal, CHP'ye katılım töreninde çarşaflı bayanlara rozet takarak bir açılıma imza atmıştı. Fakat aynı partinin bir grup kadın kolları üyesi, bugün çarşaf yırtma eylemi gerçekleştirdi. Bakın neden...

Mersin'de, CHP kadın kolları üyesi bir grup, ''hilafetin kaldırılışının yıl dönümü'' nedeniyle yaptıkları basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri çarşafları yırtarak eylem yaptı. CHP'li kadınlar CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel, CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın da katılımı ile Atatürk Caddesi Atatürk Evi önünde, 3 Mart 2010'un hilafetin kaldırılışının 86'ıncı yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

3 Martta ''Tevhidi Tedrisat'' (öğretimin birleştirilmesi) yasasının kabul edildiğini belirten Ongunsel, CHP kadın kolları ve sivil toplum örgütleri olarak önemli günün yıl dönümü nedeniyle toplandıklarını söyledi. 3 Mart 1924'de hilafetin kaldırılması ile ''ümmetçi devlet anlayışından ulusçu devlet anlayışına geçildiğini'' ifade eden Ongunsel, "'Hilafetin kaldırılmasıyla eski rejim taraftarlarının etkisizleştirilmiş, iç ve dış politikada bağımsızlık sağlanmış, Avrupa ile aynı ilkelerde buluşulmuş ve laikliğe geçiş süresi hızlandırılmıştır. Ulusal egemenlik anlayışı güçlenmiş, devrimlerin daha kolay yapılması sağlanmış, halifeliğe bağlı kurumlar yeni düzenlemelerle TBMM'nin denetimine geçmiştir. Bugün ülkemiz üzerindeki dolaşan kara bulutlara karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk toplumuna emanet ettiği devrimlere sahip çıkarak, 'Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığa dönüşümün başladığı andır' diyerek, aydınlık Türkiye için kara çarşafları yırtıp Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Atatürk'ün İnkılaplarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Ongunsel'in basın açıklamasını bitirmesinin ardından CHP'li kadınlar yanlarında getirdikleri çarşafları yırtarak ayaklarının altında ezdi. Eylem olaysız sona erdi.

(CİHAN)

Etiketler :