CHP'li kadınlara parti binasında dayak

CHP'li kadınlara parti binasında dayak

CHP'lileri ayağa kaldıran 'kadınlara dayak' haberinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

CHP - Ankara Yenimahalle İlçe Örgütü'nde 'mahalle delegeliği' yüzünden çıkan tartışmanın dayağa dönüşmesi sonucu polisin olaya müdahale ettiği öğrenildi.

Cuma günü öğlen saatlerinde Yenimahalle İlçe örgütünde CHP'li kadınların 'dayak yediği' bilgisi polise ulaştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 40 polis, ihbarın kendilerine ulaşmasının ardından ilçe binasına geldi. Polisler ilçe binasında tutanak tuttu, dayak yiyen kadınların şikayetlerini kağıda döktü. Olayın duyulması üzerine Ankara İl Başkanlığı yöneticileri kadınları aradı. İl yöneticileri 'şikayetinizi resmiyete dökmeyin, meseleyi parti içinde halledelim' ricasında bulundu.

www.gercekgundem.com 'a ulaşan bilgiye göre kadınlar bu rica üzerine polislere 'biz parti yöneticilerimizle görüşecek, şikayetçi olup olmayacağımız konusunda sonra karar vereceğiz' dedi. Polisler bunun üzerine ilçe binasından ayrılırken. Kadınlar ise CHP Genel Merkezi'ne doğru yola çıktı. Bu arada delegelik yüzünden çıkan tartışmada bir karı kocaya da parti binasında dayak atıldığı öğrenildi.

CHP PM'de 'baskın' şoku

CHP Genel Merkezi'nde yapılan Parti Meclisi Toplantısı'nın seyri 'baskın şokuyla' değişti. Bir ilçe başkanının kendilerini dövdürdüğünü öne süren kadınlar, PM Toplantısı'na girmek istedi.

CHP'nin basına kapalı süren PM Toplantısı salonun önünde çıkan kargaşa yüzünden yarıda kaldı. Ankara - Yenimahalle İlçe Örgütü'ne üye bir grup kadın, toplantı salonuna girmek istedi. Güvenlik görevlisinin bunu engellemeye çalışması üzerine çıkan tartışma, toplantıdakiler tarafından da duyuldu. Bunun üzerine CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan ile Zühal Samlı dışarıda ne olup bittiğine bakmak için salondan çıktı. PM Toplantısı'nın yapıldığı salonun önünde bir grup kadının bulunduğunu gören, Atılgan ile Samlı 'ne oluyor?' sorusunu yöneltti.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre Yeni Mahalle İlçe örgütüne üye olan kadınlar, 'İlçe sekreterimiz Tacettin Şerbetçioğlu ile tartıştık, İlçe sekreterimiz bizi dövdürttü. Biz salona girip durumu Genel Başkana aktarmak istiyoruz' dediler.

Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan, bu isteğe olumsuz yanıt verdi. Atılgan 'her isteyeni Genel Başkan ile görüştürmem, çekilin kenara burada durmayın' dedi. Bunun üzerine orada bulunan Samlı, 'Deniz Hanım, ben de PM üyesiyim bana kenara çekilin diyemezsiniz' cevabını verdi. Dayak yediklerini öne süren kadınlar bu diyaloğun ardından bulundukları 2. katı terk ederek, Genel Başkan'ın bulunduğu 12. kata çıkmak istedi. Görevliler kadınların 12. kata çıkmasını engelledi. CHP'li kadınlar 10. kata çıkarıldı, kadınlar burada 'Biz Gürsel Tekin ile görüşmek istiyoruz, bize dayak attılar bunu Gürsel Tekin'e aktaracağız' dediler. Görevliler kadınlara 'Gürsel Tekin burada değil, TGRT bir programa katılmak için binadan ayrıldı' cevabını verdi.

Parti görevlileri kadınları CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile görüşmeye ikna etti. Kadınlar bunun üzerine, Matkap'ın odasına giderek kendilerine dayak atıldığını iddia etti ve İlçe Sekreteri Tacettin Şerbetçioğlu görevden alınsın talebinde bulundu.

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu durum karşısında ne yapacağı merak ediliyor.

Delege kavgası

Öte yandan CHP Yenimahalle Kadın Kolları üyelerinin dayak yemesine sebep olan gelişmenin 'mahalla delegeliği' yüzünden kaynaklandığı öğrenildi. İlçe yöneticilerinin mahalle delegeliğine yakınlarını atadığını öne süren kadınlar bu duruma itiraz etmeleri üzerine ilçe binasında dayak yedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum