CHP'li Kılıç Yeni Dosyalarla Çıktı

CHP'li Kılıç Yeni Dosyalarla Çıktı

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Temcit pilavı gibi aynı iftirayı dolandırıp dolandırıp gerçek gibi sunmak; siyasi ahlakla bağdaşır bir şey değildir.”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal elinde dosyalarla meydan meydan dolaşmış, yargıya teslim etmesi gereken belgeleri siyasi malzeme olarak kullanmıştı.
CHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Kılıç da, Deniz Feneri e.V soruşturmasına ilişkin yeni iddialarda bulundu. Kılıç, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Frankfurt Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı hazırlık dosyasında Başbakan Erdoğan'ın isminin sanık ve şüpheliler arasında geçtiğini öne sürdü. Kılıç, “Erdoğan'ın kişisel geçmişine ilişkin bilgiler de yer alıyor” dedi.
Öte yandan Başbakan'la ilgili bilgilerin büyük ölçüde wikipedi'den alındığı ortaya çıktı.

Ak Parti'den Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP ve MHP temsilcilerinin demokratik açılımı sabote etmeye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi ve “Herkes sağduyulu olmalı” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, demokratik açılım sürecinde herkesi sağlıklı ve sağduyulu olmaya davet ederek, “Aksi takdirde siyasi endişelerle yapılan konuşmalar süreci provoke etmekten ve süreci tıkamak isteyenlerin, çözümsüzlüğü çözüm olarak görenlerin, terör ve kanın akmasından nemalananların ekmeğine yağ sürmekten başka bir şeye yaramayacaktır” dedi. Bozdağ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın koordinasyonunda yapılmakta olan çalışmanın belli bir süreci zorunlu kıldığını söyledi. Bozdağ şöyle konuştu: “Çözüm paketi, toplumun büyük ekseriyetinin kabulü ve olabilir anlayışını yansıtacak biçimde şekillenecektir. Bunun için muhalefet ile de görüşülecek, fikri olan herkesle de görüşülecek. Henüz ortaya somut çözüm önerileri konmadığı halde, Baykal ile Bahçeli ve kimi parti sözcülerinin açıklamaları ve yaklaşımları, kabul edilebilir değildir. 'Biz de görüşlerimizi söyleyelim, paketi ona göre şekillendirsinler' veya 'umarız bu çalışmalar başarılı olur, biz de katkıya hazırız' demeleri beklenirdi. Ama çözüm için formül bulalım diyenleri, vatan haini ilan edecek bir üslubu kullanmayı tercih ettiler.”

Oyuncağı Alınan Çocuklar Gibi

Sorunun, 'partiler üstü ve siyaset üstü', siyasi kaygılarla yaklaşılmayacak bir sorun olduğunu ifade eden Bozdağ, “Muhalefetin de böyle yaklaşmasını beklerdik. Ama çözüm iradesinin toplumda kabul görmüş olması ve şu anda belli bir mecrada yürüyor olması, muhalefeti oyuncağı elinden alınan çocuk telaşına düşürmemelidir. Aksine çözüm onları da sevindirmeli ve çözüme katkılarını da açık açık sunmalıdırlar” diye konuştu.

Temcit pilavı gibi iftirayı tekrarlıyorlar

Bozdağ, CHP MYK Üyesi Ali Kılıç'ın Deniz Feneri e.V soruşturmasında Erdoğan'ın isminin geçtiği iddialarına sert cevap verdi. Soruşturmayı yürüten savcı ve hakimin soruşturmanın Başbakan Erdoğan ile ilgisinin olmadığını açıkça ifade ettiğini belirten Bozdağ şunları söyledi: “Bu iddiaların iftira olduğu açıkça ortaya çıktığı halde, sürekli temcit pilavı gibi aynı iftirayı dolandırıp dolandırıp gerçek gibi sunmak; siyasi ahlakla bağdaşır bir şey değildir.”

Etiketler :