CHP'li vekilin aradığı Ergenekon'da çıktı

CHP'li vekilin aradığı Ergenekon'da çıktı

CHP’li Ahmet Ersin'in arayıp da bulamadığı telekulak ve finansörü Ergenekon'da ortaya çıkartıldı.

Meclis Telekulak Alt Komisyonu üyesi CHP’li Ahmet Ersin, son dönemde servis edilen kaynağı belirsiz ortam dinlemelerinin, yurtdışından ithal, son teknoloji ürünü lazer güdümlü 11 mobil dinleme aracıyla yapıldığını ileri sürdü. Ersin cihazların Kanada ve İsrail’den ithal edildiği bilgisini aldığını, 11 aracın serseri mayın gibi dolaştığını, ne zaman kimi infaz edeceğinin belli olmadığını söyledi.

Ersin’in bu sözleri Hürriyet Gazetesi’ne manşet oldu. Ancak 11 dinleme cihazının sahibi olarak Başbakanlık gösteriliyordu. Bu, Türkiye’ye İsrail üzerinden dinleme cihazlarının Ergenekon tarafından ortaya çıktığı gerçeğinin üstünü örten bir haberdi.

Ergenekon Operasyonu Kapsamında Metal-İş Sendikası’nın finansmanıyla dinleme cihazları aldırıldığı ve bu konuda Sendika Başkanı Mustafa Özbek’in koordinasyonunda hareket edildiği ortaya çıktı.

Mustafa Özbek’in finansmanıyla alınan cihazlarla başta eski Türk-İş Başkanı Bayram Meral olmak üzere çeşitli dinlemeler yapılmış. Cihazların İsrail’den getirtildiğine dair deliller bulunurken, modelleri ise; MAGELLAN-S-313…

Cihazların alımı için Mustafa Özbek’e yapılan bilgilendirmede belirtilen özellikler ise oldukça çarpıcı. Cihazların aynı anda bir kişiye ait 6 hattı dinleyebildiği, bir toplantıda herhangi bir telefon açıkken ortam dinlemesi yapabildiği, cihazla konuşulurken hem konuşmanın kaydedilebildiği hem de konuşulan mekanın dinlenebildiği, ses yalıtımının düzenlenmesi için zamana gerek duyulmadığı belirtiliyor.

RESMİ CİHAZLARIN DIŞINDA

Sözkonusu cihazların devlet kontrolü dışında satın alındığı da yine belgelerle ortaya çıktı. Cihazların Telaviv’den getirileceği belirtilirken, böylece “resmi cihazların arızalanacağı bunalımından kurtulacakları” belirtiliyor. Telaviv’den cihazların getirilmesi için ise bir binbaşıyla irtibat kurdukları da kayıtlara geçmiş durumda.

MERAL VE KOÇ DİNLEMEDE

Özbek’in finansmanıyla kurulan dinleme üssünde, Sendikacılık dünyasının en köklü ve etkili isimlerinden Bayram Meral’in dinlendiği ayrıca bir aletin de Yıldırım Koç’a kilitlendiği belirtiliyor. Diğer cihazlarla Türkiye’de kimlerin dinlendiği ise muamma.

Ancak Mustafa Özbek’in bir imparatorluk kurduğu KKTC’de pekçok ünlü isim dinlenmiş. Bunlar arasında Denktaşlar ve dönemin muhalefet liderleri, başbakanı ve cumhurbaşkanı var.

Özbek’in finansmanıyla alınan dinleme cihazlarının şuan Türkiye’de ve KKTC’de kimlerin kontrolünde olduğu ve kimlerin dinlendiği henüz tespit edilemedi.

Etiketler :