CHP'li vekillere kaos suçlaması

CHP'li vekillere kaos suçlaması

ELAZIĞ- CHP'li vekillere kaos ortamı oluşturmak iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, bazı CHP'li milletvekillerinin, TBMM Anayasa Komisyonu görüşmelerinin yapıldığı sırada, vatandaşları direnişe çağıracak ve kaos ortamı yaratacak sözler sarf ettikleri iddiasıyla, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şuay Alpay, yaptığı açıklamada, TBMM Anayasa Komisyonu çalışmalarının yapıldığı sırada başta Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İsa Gök, grup başkanvekili Mehmet Akit Hamzaçebi ve CHP milletvekili Atilla Kart'ın, yazılı ve görsel basında yer alan basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını açık ve yakın tehlikeye karşı uyardıklarını kaydetti. Alpay, CHP milletvekillerinin, Anayasal ve meşru zemin içerisinde, toplumsal hakları kullanmalarının zorunluluğunu dile getirip, 'gün bugündür' diyerek, doğrudan ve dolaylı olarak tüm halkı, TBMM'ye, millet iradesinin egemenliğine ve millet iradesinin tecelli ettiği meşru hükümetine karşı mahalle mahalle, sokak sokak direnişe, toplumsal kasa çağrı yaptıklarını kaydetti.

CHP milletvekillerinin sözlerine dayanarak Atatürk'ün Bursa Nutku'na gönderme yaptıklarını anımsatan Alpay, "Atatürk'ün Bursa Nutku'yla ilgili kesin kanaatin böyle bir konuşmanın olmadığı yönündedir. Atatürk'ün tüm konuşmalarını kaydeden Anadolu Ajansı, böyle bir konuşma metnini kaydetmemiş ve yayımlamamıştır.'' dedi.

Konuşmanın Atatürk tarafından yapılmadığı bilinen ve ancak buna rağmen CHP'li vekil İsa Gök tarafından okunan metinde ''Devrimlere karşı kıpırdanma olursa Türk genci, bu memleketin, polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır demeyecektir, hemen müdahale edecektir. Taşla, sopayla, silahla; nesi varsa onunla kendini koruyacaktır' ifadelerinin geçtiğini anımsatan Şuay Alpay, CHP'li vekilin yaptığının tehlikeli bir sürece start vermek olduğunu aktardı. Yaşanılan bu durumunu suç olduğunu belirten Alpay, soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunmayı, insani ve ahlaki bir görev kabul ettiğini vurguladı.

Avukat Şuay Alpay'ın, dilekçesini Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na göndermek üzere Elazığ Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.

CİHAN

Etiketler :