CHP'lilerden 'Avukat' Savunması

CHP'lilerden 'Avukat' Savunması

ETÖ davasını yürüten savcının tepki gösterdiği CHP'li vekiller kendilerini savundu.

Ergenekon davasının duruşmasında sanık avukatlarına ayrılan sıralara oturmaları nedeniyle davayı yürüten savcının tepki gösterdiği CHP'li vekiller kendilerini savundu.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, daha önce de aynı yerde oturduklarını iddia ederken, CHP'li Malik Ejder Özdemir mahkeme heyetinden azar yediklerini ileri sürdü.

Duruşmayı izlemeleri tartışmalara neden olan CHP'li milletvekilleri, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında savcının talebini değerlendirdi. Duruşmayı yanlış yerde oturarak izlediği için milletvekilliğinin düşürülmesi istenen CHP'li Şahin Mengü, "4 celsedir aynı yerde oturuyoruz. Mahkeme başkanının gösterdiği yerdir burası. Bugüne kadar sorun olmadı da şimdi neden oluyor. Bu durum savcıya iktidar tarafından talimat verildiğini gösteriyor. 4 celsedir aklına gelmeyen soruyu şimdi soran yargının bağımsızlığının hangi noktaya geldiği ortada. Davanın siyasi bir dava olduğu dün yaşanan olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz davaları izlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Duruşmayı sanık avukatlarının oturduğu yerden izleyen CHP'li milletvekillerinden Malik Ejder Özdemir de CHP'lilerin son dönem benzer muamelelere maruz kaldığını savundu. Bu durumu eleştiren Özdemir, "Alana gidip gaz yiyoruz. Mahkemeye gidip azar yiyoruz." dedi.

Etiketler :