CHP'lilere ilginç yasak!

CHP'lilere ilginç yasak!

CHP İzmir İl Başkanlığı'na atanan Tacettin Bayır, görevi Tamer Akçam’dan devraldı. Yeni il başkanı devir teslim töreninde parti için disipline yönelik sert mesajlar verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'na atanan Tacettin Bayır, görevi Tamer Akçam’dan devraldı. Yeni il başkanı devir teslim töreninde parti için disipline yönelik sert mesajlar verdi. “Farklı bir il başkanı olacağım” diyen Bayır, parti yetkililerinin izin almadan basına demeç vermelerini disiplin suçu sayacağını kaydetti. Bayır, Buca Belediyesi’nden atıldıkları için belediye önünde çadır kuran işçilerin sorunlarını da yarın çözeceğini kaydetti.

CHP’nin yeni il başkanı, teşkilatla ilk buluşmasında “disiplin” imajı çizdi. Partililerin izinsiz basına demeç vermelerini yasaklardı. Belediyeler ile işçiler arasında sürtüşmeye izin vermeyeceğini kaydederek belediye başkanlarının alanına müdahale edeceğinin sinyallerini verdi. Bayır, ilk icraatı olarak Buca Belediyesi’nden atılan işçilerin durumunu çözeceğini belirterek, “Buca’daki çadırı yarın gidip kaldıracağım.” dedi. Gazetecilerin nasıl çözeceksiniz sorusuna, “Buca çözülecek diyorsam çözülecek” cevabını verdi.

Tacettin Bayır, 'partide sucu yada bucu diye konuşmayı' da yasakladığını ifade etti. Siyasi anlayışlarının sadece CHP’li olmayı gerektirdiğini kaydeden Bayır, bugüne kadar iktidar olamamalarını, sokaklara inememelerine, varoşlara gitmemelerine bağladı.

İl Başkanı Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide bir nevi ulusal kurtuluş savaşı başlattığını söyledi. Yeni CHP’nin temellerinin atıldığını kaydeden Bayır, bunun için İzmir’de görevin kendisine verildiğini dile getirdi. Bayır, İzmir’de sahaya inerek politika yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Atı arabanın önüne koymaya kararlıyız. Artık araba önde at arkada olmayacak. Yeni projelerle sahaya ineceğiz. Sahaya inerken bana teknik direktörlük görevi verildi. Yerine göre sahaya ineceğim yerine göre de takımı yöneteceğim.”

Tacettin Bayır, yeni il teşkilatını 8-10 gün içinde oluşturarak genel merkeze sunacağını söyledi. Bayır, günde 19 saat koşacak bir yönetim oluşturacağını anlattı.  Bayır, kendisi gibi yeni atanan AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile ilgili bir soruya, “Ben Kemalist çizgiden gelen bir derneğin yöneticisiyim. Oda MÜSİAD’ın kurucularından. İkimiz de çiçeği burnunda il başkanıyız. Hemen eleştiriye girmem.” cevabını verdi. Cihan

Etiketler :