CHP'nin Abant Platformu karıştı

CHP'nin Abant Platformu karıştı

CHP'nin Bolu Abant kampı hararetli tartışmalara sahne oldu

Toplantının ilk günü gündem başörtüsüydü. Bazı CHP'li milletvekilleri başörtüsü konusunun zamansız gündeme geldiğini belirtirken, bazıları ise meseleyi tabana anlatmakta güçlük çektiklerini anlattılar.

Saat 14.00'te başlayan ve 19.00'da bitmesi planlanan CHP'nin ilk gün toplantısı, yaklaşık 1 saat gecikmeli bitti. Edinilen bilgilere göre, basına kapalı yapılan toplantı, tartışılan konularda orta yol bulunamadığı için uzadı.

BAŞÖRTÜSÜ, EN ÇOK TARTIŞILAN KONU OLDU

Toplantının ana gündemi, son günlerin tartışma konularından biri olan başörtüsü sorunu oldu.

Buna göre, CHP'li bazı milletvekilleri, konunun zamanlamasının yanlış olduğunu ileri sürerken, bu tartışmaların 2011 seçimlerinden sonraya bırakılmasını istediler.

Bazı milletvekilleri ise, başörtüsü konusunu tabana anlatmakta güçlük çektiklerini dile getirdiler.

CHPİzmir Milletvekili Canan Arıtman, parti tabanın bu tartışmalardan rahatsız olduğunu; bu konuyu kendilerinin gündeme getirmelerinin doğru olmadığını ifade etti.

Canan'ın bu önerisi bazı milletvekilleri tarafından benimsenirken, bazıları ise buna karşı çıktı.

CHP yönetiminin ise, özellikle üniversitelerde başörtüsü sorununun çözülmesinden yana tavır takındıkları ifade edildi.

'ANDIMIZ' DA TARTIŞILDI

CHP toplantısında tartışılan bir başka konu ise, yeni PM Üyesi Enver Aysever'in, "Milliyetçilikten uzaklaşmalı, Andımız okunmamalı." şeklindeki sözleri oldu.

Bazı CHP'li milletvekilleri, Ayseren'in bu tutumunu eleştirdi. CHP'liler, okullardan Andımız'ın kaldırılmasının doğru olmadığını ifade ettiler.

SEÇİM STARTI

Abant kampında gündeme gelen bir başka konu ise, 2011'de yapılacak genel seçimler oldu.

CHP, seçimler için start verirken, teşkilatın buna hazır olması istendi. Bunun için ilk etapta kasım ayı içinde aday olmaları muhtemel olan il başkanları istifa edecek.

Bunların yerine seçilecek kişilerin tecrübe kazanmaları sağlanacak.

Etiketler :