CHP'nin başkanı Sav

CHP'nin başkanı Sav

Bakan Günay: CHP'nin hakiki genel başkanı Önder Sav, resmi genel başkanı ise Kılıçdaroğlu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP'nin biri resmi biri hakiki iki genel başkanı olduğunu söyledi. Günay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hakiki genel başkan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise partinin resmi başkanı olduğunu ifade etti.

Antalya'daki temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Temmuz ayı Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada partililere kısa bir konuşma yapan Ertuğrul Günay, CHP'yi eleştirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ordu mitingini eleştiren Günay, anayasa değişikliği sürecinde fındık fiyatlarından söz etmenin komik olduğunu ifade etti. "Ordu'da yapılan fındık festivaline ana muhalefet partisinin resmi genel başkanı geldi." diyen Günay, CHP'nin iki genel başkanı olduğunu savundu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hakiki genel başkan olduğunu öne süren Günay, Kemal Kılıçdaroğlu'un da resmi genel başkan olduğunu ifade etti.

'REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYENLER NASIL AYNAYA BAKACAK?'

Türk halkının yıllardır darbe anayasanın bedelini ödediğini kaydeden Günay, Türkiye'nin birinci iddiasının demokratikleşme olduğunu söyledi. Türkiye'de yıllardır gündemde olan sol sağ tartışmasının Türkiye'ye uygun olmadığını söyleyen Günay, seçime giderken demokratik bir anayasa yapmayı planladıklarını hatırlattı. O dönemde, "Biz böyle bir hazırlığı meclise getiririz, 'CHP ayakta alkışlar, MHP mahcup falan kabul eder, BDP ve diğerleri bir ucundan tutar meclis eli ile yeni bir anayasa yaparız." diye düşündüklerini ifade eden Günay, değişikliğe karşı çıkan muhalefet partililerini "İki tane orta boy muhalefet partisi var. Birisi ana birisi yavru ve her partinin sesi vardı." diye eleştirdi. Anayasa değişikliğiyle fişlemeyi kaldırdıklarını kaydeden Günay, "HSYK üyelerini yargıtay üyeleri seçiyor. HSYK Türkiye'deki bütün yargısal atama yetkilerini kullanıyor. Bir yerde kapalılık varsa orada kirlilik oluşur. Türkiye kendi iradesi ile bir adım demokrasi adımıatmasın mı? Adnan Menderes'i asanlar haksız mahkemeleri kuranlar, hukuki mahkemeyi, idari mali hiçbir tatbikat yapılamaz hükmü 1961 anayasasında da var. Bu yasa 1982'den itibaren değil 1961 yılından itibaren geliyor." diye konuştu. Günay şimdi millete, "Bu kalksın mı? diye sorduklarını ifade etti. Günay, 'hayır' diyenler 'aynaya nasıl bakacaklar? diye sordu.

CİHAN

Etiketler :