CHP'nin Ergenekon projesine tepki

CHP'nin Ergenekon projesine tepki

AK Partili Bozdağ: CHP, bu vekalet ilişkisini müvekkillerini vekil yapmak suretiyle devam ettirecek

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP'nin tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı göstermesi yönündeki girişimin avukat-müvekkil ilişkisinden kaynaklandığını söyledi. Bozdağ, bu durumun avukatların görevini iyi yapamadığını gösterdiğini vurguladı.

Bozdağ, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Ergenekon davasından tutuklu bulunan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın milletvekili adayı yapılmaları konusunda Parti Meclis'e öneride bulanacağını söylemesini eleştirerek, bunun avukat müvekkil ilişkisinden kaynaklandığını söyledi. CHP'nin bu girişimine kendisinin şaşırmadığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi: "Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem şimdiki genel başkanı hem bir önceki genel başkanı Ergenekon'un avukatlığını yaptıklarını zaten müteaddit defalar ifade ediyorlar. Tabibi avukatlar müvekkillerine hizmet eder yardım yapma noktasında. Öyle gözüküyor ki CHP'nin sayın genel başkanı veya yönetimi vekalet hizmetini onların vekil yapmak suretiyle yerine getireceklerdir diye anlaşılıyor. Bu vekalet hizmetini milletimiz değerlendirecektir eğer böyle bir değerlendirme yaparlarsa, çünkü milli iradeye karşı, meşru hükumete karşı, meşru meclise karşı milletin iradesine karşı hukuk dışı bir takım girişimlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında iddianame tanzim edilmiş ve yargılama yapılan işlerle ilgili milletin iradesine başvurmak ve onları milletin nezdinde aday göstermek nasıl olur onun değerlendirmesini milletimiz yapacaktır. Sandıkta milletimiz elbette ki bir değerlendirmeyi yapacaktır. Ben işin doğrusu hiç şaşırmadım. Çünkü vekalet ilişkisi onlarla CHP arasında vardı. Öyle gözüküyor ki CHP bu vekalet ilişkisini müvekkillerini vekil yapmak suretiyle hizmetine devam edeceği anlaşılıyor. Belli ki avukatlığı iyi yapamamışlar."

"MİLLETTEN YİNE ÖZÜR DİLEYECEKTİR BU İFTİRASI YÜZÜNDEN"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile Hizbullah arasında işbirliği olduğu iddiasına yönelik soruya ise Bozdağ, şöyle cevap verdi: "Hizbullah ile AK parti arasında seçim işbirliğine ilişkin Sayın Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği konu bir iddia değildir. Bu Kılıçdaroğlu'nun açık bir iftirasıdır. AK Parti'ye karşı bir iftiradır. Tabii serbest bırakılma sürecinin hemen arkasından böylesi bir değerlendirme yapınca işin doğrusu serbest bırakılma ayrıca bir anlam kazanıyor. Bu bir iftiradır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, böyle bir bilgi, belge veya herhangi bir şey varsa o zaman bunu ortaya koyması lazımdır. Ama onun ötesinde sadece kendi kafasındaki düşünceleri AK Parti'yi yıpratmak, milletin gözünden AK Parti'yi düşürmek, milletle AK Parti arasındaki gönül bağını zayıflatmak için iftiralara işi kaldıysa işi zordur. Çünkü bu millet bizi gayet iyi tanıyor, gayet iyi biliyor. O nedenle Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem, her aklına geldiğini gerçekmiş gibi söyleyip öğlene varmadan özür dilemek mecburiyetinde kalma rekoru kıran bir lider. Bu da bir iftiradır. Milletten yine özür dileyecektir bu iftirası yüzünden.''

Başka bir soru üzerine ise Bozdağ, "Tabii bu mantıkla giderseniz, Kılıçdaroğlu mantığıyla giderseniz o zaman herkse iftira atmak mümkün çünkü. Sayın Kılıçdaroğlu desteksiz, bilgisiz. belgesiz siyaseten fayda sağlar düşüncesiyle ne kadar karar varsa eline dolayıp ona buna sürüyor. Benim tavsiyem iftiralarla yarış yerine projeyle programla belli bir seviyeyle tercih ederse kendisi içinde yararlı olur. Çünkü milletimiz herkesi iyi tanıyor." şeklinde cevap verdi.

 

Etiketler :