CHP'nin kalesinde gövde gösterisi

CHP'nin kalesinde gövde gösterisi

CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir'de coşkulu bir kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan İzmir projelerini anlattı..

Seçimlere bir hafta kala Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting durağı İzmir'di. Miting meydanındaki coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, Türkiye'de 8 yılda kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediklerini kaydederek İzmir'de kendileri hakkındaki yapılan kara propagandalara inanmamaları çağrısında bulundu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın İzmir mitingi konuşmasının satır başları:

İzmir Ege'nin incisidir. İzmir tarihiyle insanıyla, güneşiyle, yiğitliği, kahramanlığıyla Akdeniz'in de Türkiye'nin medarı iftarıdır. İzmir bereketli topraklarının sanayisinin ötesinden Asya'ya gururla bakan efeler diyarıdır.

İzmir hoşgörü şehridir. Bu efeler şehrinin tüm sakinlerini yürekten kutluyorum.

BU KENTE HİZMET ETMEKTEN BİZİ ALIKOYAMAZLAR

Türkiye'nin gözbebeğine hizmet etmeye kimse bizi alıkoyamaz. Kıskananlar çatlamasın, onları da aramıza alalım. Daha güçlü oluruz. Bugün İzmir'de 70. mitingimizi yapıyoruz. Bayburt'tan yola çıktık. Her şehirde kardeşliğe vurgu yaptık. Özgürlük dedik. Gittiğimiz her mitingde gönül diliyle konuştuk. Çünkü biz Hz. Mevlana'nın sözüne kulak veriyoruz. Bizim yaptıklarımız neyse niyetimiz de odur.

Biz sahillere ayrı, şehirlere ayrı, köylere göre konuşmuyoruz. Biz bidon kafalı, aptal gibi ifadeler kullanmıyoruz. Kıskançlık gibi kavramlara asla prim vermiyoruz. Korkuları istismar ederek siyaset yapmıyoruz. Hassasiyetleri kaçıyarak değil, hizmet siyasetiyle yol alıyoruz. Biz İzmir'e hep elimizde hizmetle geldik. Okullar, hastane, adalet sarayları, Gördes barajıyla geldik. Çevre yoluyla limanlarla geldik.

Egenin efesi Adnan Menderes idam edildi. Onun idamına CHP çanak tuttu. Ardından 28 Şubat'ta milli iradeye müdahale edildi. Türkiye'de sanal düşmanlar ve sanal korkular icat edildi.

CHP 27 MAYIS'I BAYRAM İLAN ETTİ

Belli guruplar düşman gibi gösterildi. 27 Mayıs'ı kimler bayram ilan etti. Maalesef CHP bayram ilan etti 27 Mayıs'ı.. 

Kardeşler İzmir demokrasinin beşiği, Menderes'i ellerinin üzerinden tutan şehir. O günden bugüne İzmir yine bu özgürlük mücadelesini veren AK Parti'nin yanında olacaktır. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. İzmir bugün yeni bir kararın eşiğindedir. Ben buna inanıyorum. 8 gün var, kapı kapı dolaşmaya varmıyız? 

İnanıyorum ki İzmir'de Ak Parti açık ara önde çıkacak.. Biz bu yolda Ferhat gibi deli divane olmuşuz. Çok konuşacağız. Biz projelerle geldik..

KİMSENİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETMEDİK

Kimsenin yaşam tarzına, giyim kuşamına müdahale etmedik,. 8 yıllık iktidarımızda benim içmeme, giyimime karıştılar diyebilirler mi? İstediği gibi yiyip içiyorlar, yiyiyorlar. Gelirken baktım gençler serpilmiş istediği gibi yiyip içiyorlar.

Bizim evlatlarımız mucit olacak, üreten olacak, bizim derdimiz Türkiye'ye hizmet, bizim derdimiz geride eser bırakmamak. Yarın birileri Allah onlardan razı olsun desinler yeter..

Bugün CHP'nin prof adayı yeni açıklama yapmış, ayet olduğunu biliyorum ama yine de sinirbozucu diyor. Sonra orada can derken nefisten bahsediyor. 

Devrim nedir biliyor musunuz; siz İzmir'in yollarını yapıyorsanız bu devrimdir. Köprülerle bu kenti aşıyorsanız bu bir devrimdir. İzmir'e kümes gibi havalimanı değil modern bir hava limanı yapıyorsanız devrim budur. Arsenizkli suyu biz getirdik belediye değil. Bu suyu getirmek belediyenin işiydi. Havalima'nından indik gelirken aman yarabbim o ne pisliktir. Ben de İstanbul'u CHP zihniyetinden böyle aldık. Haliç'i pırıl pırıl yaptık. Yüzüyorlar, balık tutuyorlar. Sen şehrin ortasında bu dereleri temizleyemiyorsun. alsana bunları kollektöre. Bunlara dersi sandıkta verelim sandıkta.. Bu çok önemli... 

YOLA ÇETELERLE DEĞİL MİLLETLE ÇIKTIK

Biz yola çetelerle değil milletle çıktık. Dünya değişirken Türkiye yerinde sayamaz. Bizim dünyaya söyleyecek sözümüz var. Her denklemde Türkiye var. Türkiye adalet özgürlük barış için vardır. Ve biz her denklemde yerimizi alacağız.

Sizin bu heyecanınıza can kurban. Biz bu yolda sizin için fedayi can ediyoruz. İzmir'in önünde kimse duramaz bunu böyle bilin. AB konusunda biz kararlı bir şekilde adımlar atarken Irak'ı Afganistan'ı Lüblan'ı görmezden gelmiyoruz. Haksızlıklara cesaretle sesimizi yükseltiyoruz. 

Şu anda kör ideoloji İzmir'i esir almış durumda. Kaçak yapılaşmanın, kanalizasyonların aktığı yerler benim İzmir'ime layık değil. Bu kardeşlerimi mağdur etmeden daha modern konutlara bu kardeşlerimizi niye taşımıyoruz. İzmir'de 10 bin civarında konut yaptık. Ama daha önce onların hali neydi. Eğer TOKİ'nin yapmasına engel çıkarmaya çalışırlarsa özel kanunla bu şehre toplu konut yapacağız. Biz böyle yapıları İzmir'de İstanbul'da Hakkari'de Yozgat'ta görmek istemiyoruz.

NE OLUR FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYIN

Ne olur, sizden istirham ediyorum, futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Eser siyasetine oy verelim, istismar siyasetine oy vermeyelim ki bu ülke ayağa kalksın. 

İzmir'in CHP Genel Başkanı çıksın konuşsun eğer hakkından az para göndermişsek bugün istifa ederim. Bu konuda yalan söylüyorlar. İzmir'e suyu biz getirdik. Bu açık söylüyorum nankörlüktür. Ben de belediye başkanıyken beni inim inim inlettiler. Paramızı doğru dürüst göndermediler. 

CHP'Lİ BELEDİYE İSTİSMARCI

İzmir'in belediye başkanı, Expo yarışı için yazdığımız mektubu tenezzül edip göndermiyor. İzmir bunu sorgulamayacak mı? Ben inanıyorum ki İzmir bunu sorgulayacak. Sayın Başkan'ın bundan önemli başka görevi mi olur. İzmir bu tavrı hak etmiyor. İzmir bizi sorgulasın ama kendisini istismar edenleri de sorgulamalı. kendilerini İzmir'in sahibi olarak görenler bu kenti nasıl geriye götürdüklerini iyi görmeli. 

Sayın Kılıçdaroğlu, Hakkari'de seni dinleyenlerin elinde neden bir tane Türk Bayrağı yoktu. Yoksa o bayrak seni de mi rahatsız ediyor. Onlarla 5 maddelik anlaşma yaptılar. CHP'nin bayrağını tutturdun ama Türk Bayrağı'nı tutturamadın. BDP Türk bayrağını eline almaz. Daha hala bana cevap veremedi. Biz 2001'de bu yola çıkarken tek millet, tek vatan, tek devlet dedik.

Biz sokak eşkıyalarına illerimizi ilçelerimizi bırakmayız. CHP İzmir'le değil karşıyla ilgili Yorgo'yu kurtarmaya yönelik vaatler veriyor. Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor diye dalga geçiyor.

GEREKEN DERSİ SANDIKTA VERİN

CHP'nin sanal genel başkanının rekorlarını siz biliyorsunuz ben söylemeyeceğim. Gereken dersi sandıkta vereceksiniz. Ben son haftaya girerken bir şey söylüyorum: Küfretmeyeceğim.. Sağında çeteler solunda çeteler onun için diyorum ki gelin hizmet siyasetine oy verin. Tepkiyle değil vicdanınla oy ver. Sana hizmet üretene oy ver. Bugüne kadar İzmir'e çok büyük hizmetler kazandırdık.

Emeklilerin şu anda bir intibak sorunu var. Bunu da biz çözeriz. Oradaki adaleti de biz sağlayacağız. Çünkü biz Adalet Kalkınma Partisi'yiz. 

Biz İzmir'e iki bakanımızı gönderdik. Sağolsunlar, kısa sürede İzmir'in turizm ve sanayi potansiyelini ortaya çıkardılar. Biz neye başladıysak bitirdik bunu da bitireceğiz. İzmir'i bir dünya kenti haline getirecek projelerle büyük bir turizm hamlesi başlatıyoruz. 

İZMİR PROJELERİ

İzmir'de önemli bir süreci 12 Haziran'dan sonra başlatıyoruz. İSKARAY projesini hayata geçiriyoruz. Şehrin Güney ve Kuzey'ini birbirine bağlıyoruz. İzmir-Ankara, İzmir-Bursa İstanbul yüksek hızlı tren projesini başlatıyoruz. 12 Haziran'da benim kulağım sadece İzmir'de olacak...

İzmir için bir başka projemiz var: Sabuncuveli Geçişi'ne bir tünel inşaa ediyoruz. Türkiye'nin üç büyük ilini birbirine güvenli bir şekilde bağlıyoruz. İzmir'in altını bir metro ağı haline getiriyoruz. 

Sağlıkta, eğitimde, adalette tarihi adımlar attık. Toki'yle 13 bin konut uygulaması başlattık ve yüzde 90'ından fazlasını sahiplerine verdik. Adnan Menderes Havalimanı'nın 2 milyon 480 bin yolcusu vardı bunu 7 milyon'a çıkardık. KÖYDES'te İzmir'e destek verdik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.