CHP'nin 'oda tv' projesi neydi?

CHP'nin 'oda tv' projesi neydi?

CHP, batan Halk TV'nin yerine Oda TV projesini düşünürken, Soner Yalçın'ın gözaltına alınması; CHP'nin tüm planlarını alt-üst etti...

CHP'nin batan Halk TV'sinin yerine ikame edilmek istenen 'Oda TV projesi' Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ile yarım kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın baldızının oğlunun sahibi olduğu Halk TV'nin hisselerini partinin yeni yönetimine yakın isimlere devretmemesi üzerine hizmet alımı sözleşmesini feshederek, dolaylı yoldan kanalın iflas etmesine neden olmuştu. CHP'nin ihtiyaç hissettiği medya kanalı CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ve Soner Yalçın ortaklığında gerçekleştirilmek istendi. Ancak, Yalçın'ın gözaltına alınması projenin yarım kalmasına neden oldu.

ERGENEKON 'ODA'DA ARANDI
Ergenekon soruşturması çerçevesinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı ile Oda TV'de dün aramalar yapılırken, operasyonun aynı zamanda CHP'ye destek vermesi için yakında kurulması planlanan Oda TV kanalına da sekte vurduğu belirtiliyor. Çarşamba günü yayına geçmesi beklenen Oda TV kanalı için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Soner Yalçın ve CHP Milletvekili Özpolat'ın Halk TV'ye talip oldukları öğrenildi.

KANALI AYGÜN YÖNETECEKTİ
Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de televizyon kurma işinde Soner Yalçın ile birlikte olduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın milletvekili yapılarak hapisten çıkarılması için yoğun çaba gösteren Küçük ile Yalçın ve ekibinin, televizyonda bu isimlerden de faydalanmayı düşündükleri belirtildi. Yalçın ve Özpolat'ın kurulacak televizyon kanalının başına ise gazeteci Hakan Aygün'ü geçirmeyi düşündükleri iddia edildi.

Etiketler :