CHP'nin omurgasını eğdirtmeyiz

CHP'nin omurgasını eğdirtmeyiz

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni oluşturduğu yönetim listesinde yer alamayan Önder Sav, esti-gürledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni oluşturduğu yönetim listesinde yer alamayan Önder Sav, "Parti Meclisi'ni toplantıya çağırıp kaçmak ne anlama gelmektedir. CHP kriz diye nitelenen dönemi kolayca aşacaktır. CHP'nin yürüyüşünü kimsenin kösteklemesine izin vermeyiz yapmamız gereken CHP'nin bütünlüğüne katkı sağlamaktır" dedi.

 

CHP'de kılıçlar çekildi. Bugün gerçekleştirilen PM toplantısında Kılıçdaroğlu ve Önder Sav arasında kurultay krizi çıktı. Kılıçdaroğlu PM toplantısına katılmadı. Önder Sav bu gelişmenin ardından PM kendi topladı. Kılıçdaroğlu yeni yönetimde Önder Sav'a görev vermeyince fitili iyice ateşledi.

Önder Sav 81 üyenin 61'ini arkasına aldı ve kurultay kararı aldı. Önder Sav bugün ikinci kez kameralar karşısına geçti ve bugün yaşanan süreç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Önder Sav'ın yaptığı açıklamalar:

PM üyesi arkadaşlarım adına özür dilerim Bizim yüzümüzden mesai yaptılar. 53 yıllık siyasi yaşamam bugün hem üzücü hem onur verici dönemini yaşadı. Üzücü yanı, ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nın PM'yi toplantıya çağırıp kendi imzasına sadık kalmayarak PM'yi hiçe sayarak kurultaydan sonra partinin en yüksek organı olan PM'yi hiçe sayarak toplantıya katılmayışı oldu.

MYK ATAMASI SAKAT BİR ATAMA

CHP kurallar partisidir. PM Genel Başkanın yokluğunda Genel Başkan Yardımcısı yönetiminde çok önemli bir toplantı gerçekleşti. Gelecekte tarihi yazanlar bugünkü gelişmeleri PM'nin duruşunun da altını çizerek yazacaktır. 81 üyeden 61'i toplantıya katıldı. Yani her türlü kararı alacak çoğunluk vardı. Günlerden beri tartışması yapılan tüzük kurultayı doğrultusunda divan başkanlığına verilen önerge değerlendirildi. 27-28 Kasım'da Ahmet Taner Kışlalı Salonunda toplanmasına karar verildi.

Yargıtay'dan gelen yazı gereği görüşmelere yapılacak idi. Bu da yapılamadı. O madde verilen bir önerge ile gündemden çıkarıldı. CHP çoğu şu anda benim yanımda olan MYK üyeleri hukuken devam etme durumlarını yarattılar. Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığın değil dünyanın en yetkili hukuki kurumuna gitse de sakattır. Hukuki sakatlığı cilalı sözlerle örtemezsiniz.

CHP'NİN KİMLİĞİ TARTIŞAMAYA AÇILIYOR

Yeni MYK yerine yeni CHP deyimi kullanılmıştır. Dünyada ve Türkiye'de bir tek parti vardır. O da CHP'dir. CHP'yi içerideki ve dışarıdaki düşmanlar eskitemedi. Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin.Zaman zaman çağdaşlaşma hedefi ile ilgili kimi yanlış değerlendirmeler yapılabiliyor. CHP'nin kimliği tartışmaya açılıyor. Bizim dışımızdaki şartlanmış kafaların CHP'nin kimliğini tartışması belki yadırganmayabilir. Ama içimizdekilerin bunu tartışmaya hakkı yoktur. Önümüzdeki süreç CHP'ye vücut veren ilkelerine sahip çıkanların o ilkeleri sonuna kadar koruma kararlılığında olanlarla o ilkeleri yozlaştırmaya çalışanların siyasal mücadelesi ile geçebilir.

CHP'NİN OMURGASINI EĞDİRTMEYİZ


Parti Meclisi’ni toplantıya çağırıp kaçmak ne anlama gelmektedir. CHP kriz diye nitelenen dönemi kolayca aşacaktır. CHP’nin yürüyüşünü kimsenin kösteklemesine izin vermeyiz yapmamız gereken CHP’nin bütünlüğüne katkı sağlamaktır. Parti Meclisi olarak görevlerimizi aksatmadan yürüteceğiz CHP’nin omurgasını eğdirtmeyiz. Kimliklerinin hoşuna gidecek diye CHP’nin politikasından taviz vermeyiz. Kendine yeni CHP diye tanıtanlar CHP tarihini okumalıdır.

CHP'yi eksenlerinden kaydırtmaya müsaade etmeyiz. Kimilerinin hoşuna gidecek diye CHP'nin politikasından, kimliğinde feda etmeye, ondan bir şey vermeye kalkanlarla uğraşımızı sürdürürüz. Şimdiden yeni CHP ilan etmeye kalkanlara tavsiyem CHP tarihini bir kez daha okumalarıdır. Benim gibi 53 yılını CHP'ye vermiş olanlarla PM nedeniyle CHP ile tanışanların söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Onlara da öğretiriz. Bizler Mustafa Kemal'in, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in oturduğu koltuğa oturanların CHP'nin kimliğine sahip çıkmasını, korku imparatorluğu yaratıyor söylemi ile... Biz hayatımızda CHP'ye hizmet etmekle övünürüz.

UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN


CHP'lilere umutsuzluğa kapılmamalarını, iktidar yolunda yürüyüşüne devam edeceğini, AKP'ye öykünerek sağa yanaşarak, bir kısım CHP'ye hayatında oy vermemiş kişilere şirin görünmek isteyenler CHP'nin mayasını bozamayacaklar.Laiklik başka kavramlarla anlatılmaya çalışılamayacak kadar engin bir kavramdır. Ulusal bağımsızlığın, demokratik cumhuriyetin olmazsa olmaz koşuludur. Bunu kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sürekli devrim yolunda, Mustafa Kemal'in yolunda her türlü engeli aşma kararlılığında olan insanlarız. Görevimizi de bu bilinçle yapacağız. Ben dün akşama kadar Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Önder Sav olarak durdum. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu ilk siçildiği günkü tavrı gösterseydi aynı duruşu bugünde sergilerdim.

BİZ O DEVRİMCİLERDENİZ


Biz o devrimcilerdeniz arkadaşlar. Her engeli aşma kararlılığında insanlarız. O kararlılıkla görevimizi yapacağız. Yangından mal kaçırırcasına, hemen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na liste vermek doğru değildir. Çözüm hukukidir. Elbette çözüm yollarını bulacağız. Başsavcılık kendisine verilen her evrakı alır numara verir. Bende yarın bir evrak yollasam ona da numara verecektir.  Olağanüstü tüzük kurultayı istedik biz bugün. Bizim olağanüstü seçim kurultayı isteme yetkimiz yok. Olağanüstü kurultaya seçim maddesini eklemek, genel başkanın yetkisindedir. PM’ye gelmeyerek, o kurultayın seçtiği organa tavır koyan genel başkana yakışan iş seçimli bir kurultay istemesiydi. O da her nedense birkaç olayda telaffuz eden, diline geldiği gibi konuşan genel başkanımız, böyle bir şey açıkladı mı? Ben bilmiyorum. Tüzüğün 54. maddesine göre delegelerin seçimli kurultay isterlerse o kurultayın yapılması zorunlu olabilir. Eğer CHP’yi, yeni CHP olarak tarif edenler bunda ısrarlarını sürdürürlerse onun gereği yapılır. Eğer kurultaya gidilirse aday olmayı düşünseydim ben sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemezdim. Hayatımda bu tür konularda pişmanlık duymadım. Ben dün akşama kadar, 17 Mayıs’ta benim odamda, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Önder Sav olarak durdum. Geriye dönüp makarayı sararsak, yine aynı şeyi yapardım. Pişmanlık duymuyorum. Ben fazla isimlere takılmam. Sayın genel başkanın iş tutuş tarzıyla yürüyemeyeceğimi anladım. Onun anlayışıyla benim anlayışımın farklı olduğunu anladım.

Etiketler :