CHP'nin Yeni Gazetesi Esed'e Çalıştı

CHP'nin Yeni Gazetesi Esed'e Çalıştı

CHP'li vekilin sahibi olduğu gazetede kendi halkına katliam yapan Esed aklanırken, alevi-sünni çatışması da körükleniyor...

"Bağımsız halk gazetesi" sloganıyla geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi bugünkü sürmanşetinde yaklaşık bir yıldır Suriye'de katliam yapan Esed'e selam çaktı...

Merdan Yanardağ'ın yayın yönetmenliğini yaptığı gazete, sürmanşetinde "Müslüman Kardeşler'den Alevilere Ölüm Çağrısı" başlıklı özel haberle çıktı.

İddiaya göre Hatay'daki mülteci çadırında kalan "Müslüman Kardeşler" örgütünün yöneticisi katliam çağrısı yapmış. Ancak bu haberin yalan olduğu, böyle bir çağrının yapılmadı ortaya çıktı.

Katliam yapan Esed'i adeta aklayan ve Suriye üzerinden bir alevi-sünni çatışmasını körükleme amacı güttüğü belli olan Yurt Gazetesi haberinde Suriye'de asıl katliam yapan Esed değil, muhalifler olarak gösterilmiş...

Yaklaşık bir yıldır Suriye'de halkına katliam yapan Esed'e CHP uzunca bir süre destek vermişti. Geçtiğimiz Eylül ayında Esed'e destek için buraya bir heyet gönderen CHP, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye'ye son gidişini taşeronluk olarak nitelemişti.

CHP'li heyet Suriye'deki muhaliflere karşı yapılan katliamı ise terörist faaliyet olarak değerlendirmişti.

yurtgazetesi.jpg

CHP'NİN GAZETE
Gazetenin yayın yönetmenliğini Merdan Yanardağ yapıyor. Sahibi ise CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda işadamı olan Durdu Özbolat.

"Ne P.ştluk Biliyorsan Yap"

Gazetenin Ankara Temsilcisi ise yine tanıdık bir isim. Nahit Duru. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın sahibi Kanal B televizyonunun genel müdürlüğünü yapan Nahit Duru, 2009 yerel seçimler öncesi o dönem CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programın reklam arasında AKP'ye komplo sayılabilecek şok sözleriyle gündeme gelmişti.

Kameraların açık olduğundan habersiz olan Nahit Duru, Kılıçdaroğlu'na Mehmet Haberal'ın AKP'ye yönelik yapılması gerekenleri şu cümleyle anlatmıştı: "Haberal talimat verdi. ‘Bunların, (AK Parti’nin) oyunu azaltmak için ne p.ştluk biliyorsan yap"

Gazetede Kimler Yazıyor?

Cüneyt Ülsever, Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. İzzettin Doğan, Prof.Dr. Korkut Boratav, İsmet Solak, Nihat Behram, Cevher Kantarcı, Atilla Akar, Atilla Özsever, Celil Oker (polisiye seri roman), Tayfun Talipoğlu, Yaşar Seyman, Kahraman Tazeaoğlu, Hakan Gülseven, İdris Adil, İnci Hekimoğlu, Muzaffer Kara, Nahit Duru, Necdet Saraç, Rana Ulaş, Sener Köksümer, Şükrü Yavuz, Yılmaz Polat... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum