CHP'nin yeni 'Milli Şef'i Demirel

CHP'nin yeni 'Milli Şef'i Demirel

Başbakan Tayyip Erdoğan, tek parti döneminin 'Milli Şef'i İsmet İnönü'ye atıf yaparak, "CHP yeni Milli Şef'ini buldu." dedi.

Bu ismin de eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğunu öne sürdü. Demirel'in CHP'ye 'akıl hocalığı' yaptığını iddia eden AK Parti lideri, Kemal Kılıçdaroğlu'na Afyonluların bir sözüyle yüklendi: "Gölgede duranın gölgesi olmaz."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin yeni 'Milli Şef'ini bulduğunu savundu. İsim vermeden Süleyman Demirel'i kasteden Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı'nın artık 'CHP'nin Milli Şef'i olduğunu söyledi. Başbakan, anamuhalefet partisinin Ergenekon sanığı adaylarını örnek vererek Demirel'in CHP'ye 'akıl hocalığı' yaptığını iddia etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da 'Demirel'in gölgesi' olmakla suçladı. Bu noktada bir benzetme de yapan Erdoğan, dönemin DYP Genel Başkanı Demirel'in 1991'deki vaatlerini hatırlattı ve CHP'ye, "1991'de o emekli siyasetçinin vaatlerini aynen 'kes-kopyala-yapıştır' yapıyor." eleştirisini yöneltti.

Dün önce Afyonkarahisar'da, ardından Kütahya'da vatandaşa hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu-Demirel ikilisini kastederek, Afyonlunun, "Akşamdan yedim güllaç, sabahtan senin de benim de karnım aç." sözünün tam bunlara göre olduğunu savundu. "Ne diyor Afyonlular: Beş kuruşluk fener iki gün yanar. Bunların feneri 500 gün yanamadı. Şimdi 87 yaşındaki o emekli hoca bir yandan, çırak bir yandan aynı 1991'deki gibi bol keseden atıyor. Benim milletim 3 Kasım'da bunları tasfiye etti." dedi. Arkasından CHP Genel Başkanı'na yine Afyonluların bir başka sözüyle yüklendi: "Gölgede duranın gölgesi olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu sen kendine başka hoca bul. Başka akıl hocası bul. Gölgede kalma, biraz güneşe çık güneşe. Biraz türban, biraz din iman, biraz KCK, bolca çete, bolca Ergenekon, sos olarak biraz da emekli siyasetçi... Yahu Afyon salatasında bu kadar çeşit yok. Bu insanın midesine oturur, ülser yapar ülser..."

BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ: YÜZÜ KIZARACAĞI YERDE ÇAMUR ATIYOR

MHP'deki kaset skandallarına da konuşmasında yer veren Başbakan Erdoğan, bu partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Gökkubbeyi üzerimize yıkacakmış. Hey Allah'ım, güler misin, ağlar mısın? Hangi gökkubeyi kimin üzerine yıkacaksın ya? Sende o mecal var mı?" diye soran Erdoğan, "Sen önce bir şu yönettiğin kadroya hakim ol." çağrısında bulundu. Ardından Bahçeli ve kasetlerden hükümeti sorumlu tutan Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: "Yargı, yürütme görevini yapıyor mu? Yapıyor. Ağız birliği yapıp ortaya dökülen kasetlerden AK Parti'yi suçluyorlar. Haddinizi bilin haddinizi. AK Parti sizin kirli işlerinizin, kirli ilişkilerinizin takipçisi de meraklısı da değil. Sağa sola çamur atmayı bırakın da, siz önce kendi özeleştirinizi yapın. Yüzleri kızaracağı yerde AK Parti'ye çamur atmaya kalkıyorlar. Hükümet, güvenlik güçleri, yargı bu çirkin meseleyi elbette takip ediyor ve edecek. Ama siz bir zahmet sağda solda suçlu aramayı bırakıp kendinize bakın. Kasetlerden istifade edecek, işbaşına gelecek, avukatlığını yaptığı çetelere kol kanat gerecek, ondan sonra kasetlerden dolayı AK Parti'yi suçlayacaksın."

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.