CHP'ye geçecek denilen sürpriz isim

CHP'ye geçecek denilen sürpriz isim

Cumhuriyet Gazetesi, Kılıçdaroğlu'nun bazı önemli isimlerle temasa geçtiğini iddia etti. Listede sürpriz bir isim de var

CHP'de kapılar aralarında eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın da bulunduğu bazı eski partililere açılırken,CHPGenel Merkezi'nin girişine üye kayıt masası kuruldu. Üye sayısını artırmak için kampanya düzenleyen CHP'ye tanınmış isimlerin de katılması bekleniyor. CHP kulislerinde katılım için beklenen sürpriz isimse eskiDiyanetİşleri Başkanı Ali Bardakoğlu.

Gazetenin haberine göre; Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde partiden kopan ya da ihraç edilen isimler CHP'ye dönmeye hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu kısa süre önce eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'le görüşmüştü. Eski bakanlardan Fikri Sağlar ve eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'ın da CHP'ye dönmek istediği öğrenildi.

Sağlar'ın üyelik başvurusunda bulunduğu ve ilk PM toplantısında başvurusunun ele aınacağı bildirildi. Bunun yanında CHP kulislerinde eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun partiye davet edileceği beklentisi yaygınlaştı.

Kılıçdaroğlu 11 Ekim günü bir yemekte Bardakoğlu ile bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu, Bardakoğlu'nu görevden ayrıldıktan sonra arayıp aramadığı sorusu üzerine "Henüz aramadım, olay çok yeni" dedi. Kılıçdaroğlu, "Kendisini yeni dönemde CHP'de politika yapmaya çağıracak mısınız?" sorusuna ise "Kendi takdirleridir. Biz mutlu oluruz" demekle yetindi.

Bardakoğlu geçtiğimiz günlerde görevi yardımcısı Mehmet Görmez'e devretmişti:
 

Etiketler :