CHP’ye Kayseri Belediyesi’nden tekzip

CHP’ye Kayseri Belediyesi’nden tekzip

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara mahkeme kararıyla tekzip geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara mahkeme kararıyla tekzip geldi. Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi, belediyenin üç ayrı başvurusu ile ilgili olarak hem CHP'nin internet sitesinin hem de bir ulusal gazetenin tekzip metni yayınlamasına karar verdi. İ

lgili mahkemenin aldığı karar şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28.12.2010 tarihli grup konuşmasında sarfettiği sözler ile 27.12.2010 tarihinde Star Tv isimli televizyon kanalında yayınlanan programda vermiş olduğu demeçler ve akabinde sitede yer alan benzer yöndeki yayınlarda ve kamuya hitaben yapılan konuşmaların içeriğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yolsuzluklara karıştığı, rüşvet çetesinin bir parçası olduğu, buna ilişkin gerçeklerin üzerinin de organize bir şekilde kapatıldığı iddialarına yer verildiği ve bu suretle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kişilik haklarının, asılsız iftira ve ithamlarla ihlal edildiği ve istenen cevap hakkının yayınlanmadığı" belirtilerek söz konusu talebin www.chp.org.tr uzantılı internet sitesindeki yayın içeriğinin haber ve eleştiri sınırlarını aşacak şekilde suç isnadı ve kişisel haklara saldırı niteliğinde olduğuna karar verildiğinden, talebin kabulüne ve cevap ile düzeltme metninin yayınlanmasına karar verildi."

Cihan

Etiketler :