CHP'ye şok hatırlatma geldi

CHP'ye şok hatırlatma geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin yasalara uygun olmayan harcamasının 1 milyon 35 bin TL olduğunu tespit ettiğini açıkladı.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında en komik ve ahlak sınırlarını zorlayanın parfümeri iddiası olduğunu söyledi. Çelik, siyasi partilerin harcamalarıyla ilgili kesin hesap denetiminin Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, “AK Parti ile ilgili 4–5 yılda yapılan harcamalar içerisinde uygun görülmeyen harcama 63 bin TL'dir. Beş yıla bunu yaydığınız zaman her yıl aşağı yukarı 10 bin kusur lira düşer. “dedi.
AK Parti’nin bütün harcamaların şeffaf olduğunu ifade eden Çelik, bütün harcamalarının internet ortamında yayınlandığını, diğer partilerin de bunu yapmaları gerektiğini daha önce söylediğini hatırlattı.
    Çelik, uygun görülmeyen harcamaların ise parti adına değil kişi adına yapılan harcamalar ve zayii olmuş faturanın kabul edilmemesinden kaynaklandığını kaydetti. Çelik, burada yolsuz harcama söz konusu olmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun alınan parfümerilerin Başbakan Erdoğan’dan tarafından sabah akşam kullanıldığı gibi açıklama yaptığını ifade eden Çelik, ”Bu tek kelimeyle ayıp.” diye konuştu.
    Çelik, parti genel merkezinde makyöz ve berberlerinin olduğu, bu ürünlerin buraya alındığını, 5 yılda yapılan harcamanın 2 bin 768 TL olduğunu vurguladı.
Çelik, CHP’nin uygun görülmeyen harcama miktarının ise 1 milyon 35 bin TL olduğunu hatırlatarak, bu harcamaların garson bahşişleri, evrak sahteciliği, ödenmeyen avanslar, Halk TV’nin ödemesi gereken 238 bin TL’nin ödenmesinden oluştuğunu söyledi.

    PARTİ HARCAMALARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME BİRLİKTE HAZIRLANDI
    Çelik, Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında, Torba Yasası’nda siyasi partilerin harcamalarıyla ilgili düzenlemeyle ilgili eleştirilerine de cevap verdi. Çelik, Torba Kanunu’da siyasi partilerin ‘Torba kanunda partiler istedikleri gibi harcama yapabilir diye’ şeklinde yer alan düzenlemenin CHP ve AK Parti'nin birlikte hazırladığını söyledi. Çelik, düzenlemeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Milletvekili Mustafa Özyürek'in birlikte formüle ettiklerini hatırlattı. Çelik, yapılan düzenlemede, ‘siyasi partilerin amaçlarına ulaşmak için siyasi faaliyetleri kapsamında her türlü harcamayı yapabilirler’ şeklinde olduğunu belirtti.
    Çelik, CHP’de her kafadan bir ses çıktığını belirterek, “Kendi arkadaşlarınızın da katılımıyla yapılan bir düzenlemeyi AK Parti’nin suçuymuş gibi anlatıldığında sizin samimiyetinize inanırlar mı?” diye sordu.

    KELİME OYUNU CEVABI
Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye ‘Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’ yakıştırması yapmasını de eleştiren Çelik, “Kelime oyunları yapmaya başlandığı zaman nerede duracağı belli olmaz. Bütün insanlara harflerden hareket ederek size yakıştırma yapma hakkı doğar. Demokrat Parti kapatıldıktan sonra Adalet Partisi kurulmuş. Vatandaş ‘bu AP ne demek’ diye sormuş Kestirmeden diyorlar ki ‘Bu Allah'ın partisi demek. ’Bunu CHP’liler duyuyorlar. Diyorlar ki onların ki iş mi? ‘Bizim ki Cenabı Hakkın Partisi’ diyorlar. Bunu böyle değerlendirebiliriz. Siz bize Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi derseniz, CHP’ye birisi de Cürüm ve Hile Partisi der, Cehalet ve Hile Partisi yakıştırması yapar. Başka şeyler de yakıştırır. Bu ayıp bu. Tek kelimeyle ayıp.“ dedi.

 

Etiketler :