CHP'ye şok suçlama

CHP'ye şok suçlama

Su TV Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Özdemir, 12 Eylül mağduru ve işgence gören biri olarak yeni Anayasa’ya “evet” diyeceğini belirtti.

Aleviler, CHP iktidarı dönemlerinde katledildi

Klasgazete.com'a konuşan Yalçın Özdemir, “12 Eylül’de her alevi aileden bir kişi işkence görmüş ve mağdur olmuştur. Maraş, Çorum, Sivas olaylarında aleviler katledilirken CHP her zaman iktidardaydı. Artık Aleviler 12 Eylül’deki referandumda darbecilerle yüzleşmeli” dedi.

Anayasa değişikliği paketine “evet” oyuyla destek verecek olan Su TV Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Özdemir, 12 Eylül cuntacılarına yargı yolunu açan madde olmak üzere Anayasa paketinin tamamını olumlu bulduğunu söyledi. Özdemir, Yeni Anayasa’da kadınlara, engellilere ve çocuklara pozitif ayrımcılık getirilmesinin insan hakları adına önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 

12 Eylül’deki referandum sonucunun yüzde 53-55 oyla “evet” çıkmasını beklediğini ifade eden Özdemir, “Referandumda “hayır” sonucu çıkarsa Türkiye kaosa sürüklenir. Oysa “evet” oyu, toplumun tüm kesimini ilgilendirecek topyekun değişebilecek sivil ve demokratik bir Anayasa’nın kapısını aralayacak. Sadece 12 Eylül'e yargı zırhının kalkmasını değil, paketin içindeki diğer maddeleri de destekliyorum” dedi. 

“12 Eylül’de işkence gördüm, hapis yattım”

Yalçın Özdemir, 12 Eylül askeri darbesinin ardından tam 3 yıl cezaevinde kaldığını ve işkence gördüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Ben 12 Eylül mağduruyum. Aslında bütün Aleviler darbelerden mağdurdur. Darbe zamanlarında her alevi aileden en az biri, işgenceye maruz kalmıştır. O dönemde tutuklananların yüzde 60’ı Alevilerden ibaretti. Aleviler de işkencecileri ile 12 Eylül’de oylarıyla yüzleşmeli.. 12 Eylül'ün yıldönümünde oylanacak Anayasa değişikliğini sadece Aleviler değil, toplumun tüm katmanları ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Referandumun sivil ve özgürlükçü ve topyekun değişecek yeni bir anayasanın kapısını açacağına inanıyorum. Aynı zamanda Referandumda "evet"i darbecilerle yüzleşmek ve bir daha yaşanmasını engellemek için diyeceğim.” 

 “Kılıçdaroğlu ile aleviler bloklaştırıldı”

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa getirilmesini eleştiren Özdemir Kılıçdaroğlu’nun başkan seçilmesinin, ince bir ayar yapılarak Alevileri CHP’nin arka bahçesi yapmak, yüzde 20’lik oylarını almak için Alevileri bloklaşma politikası olduğunu söyledi. 

CHP’nin Alevilere hiçbir zaman sahip çıkmadığını söyleyen Özdemir, “CHP’nin Alevilere yönelik bir tane elle tutulur politikası yoktur. Aynı zamanda Alevilerin katledildiği, Sivas, Maraş ve Çorum olaylarında CHP her zaman iktidardaydı. Kılıçdaroğlu’nun da şu an Aleviler için bir politikası yok. Aleviler ise artık CHP’nin arka bahçesi olmaktan bıktı” diye konuştu.

LALE BİLDİRİCİ - KLASGAZETE

 

Etiketler :