CHP'ye üye gazeteciler

CHP'ye üye gazeteciler

CHP'nin geçen haftaki kurultayında Hürriyet Gazetesi'nin bazı yazarlarının, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını alkışladığı iddiaları, gözleri gazetecilere çevirdi.

Parti kütüğüne göre, CHP'nin mesleği ‘gazeteci-yazar, tercüman' olarak tanımlayan 908 üyesi bulunuyor. Son kurultayda Parti Meclisi'ne giren gazete yazarı ve program yapımcıları arasında, Hurşit Güneş (Milliyet), Mehmet Faraç (Cumhuriyet), Enver Aysever (SkyTürk), Hüseyin Yıldız (köşe yazarı), Korkmaz Karaca (Fox TV), Nuran Yıldız (Oda TV) ile Melda Okur (medya yöneticiliği) da yer alıyor.

GAZETECİ GENEL BAŞKANLAR

CHP'de bugüne kadar çok sayıda gazeteci parti yöneticiliği de yaptı. Bunlar arasında Bülent Ecevit, Altan Öymen, İsmail Cem, Yılmaz Ateş, Örsan Öymen gibi isimler yer aldı. Şu anda CHP üyesi olarak bilinen gazetecilerden biri de Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç oldu. Kılıçdaroğlu'nu alkışlayanlar arasında yer alan Türenç, verdiği bir mülakatta, geçmişte CHP üyesi olduğunu, ancak şimdi üye olmadığını savundu. Mehmet Ali Birand da CHP üyelerinden biri.

2 BİN ASKER EMEKLİSİ ÜYE

CHP'nin toplam üye sayısı 750 bini aşıyor. CHP üyelerinin mesleki dağılımlarına bakıldığında, yüzde 19 serbest meslek, yüzde 16'sı ev hanımı, yüzde 10'u ise emeklilerden oluşuyor. Üyelerin bin 936'sı emekli asker, 258'i emekli polis, 5'i ise imam. Esnaf oranı ise yüzde 6. Ayrıca, 98 bin işsiz, 14 bin öğrenci, 3 bin 630 avukat, 716 muhtar ve 501 sanatçı da parti kayıtlarında ‘üye' olarak görünüyor.

SARIGÜL CHP'YE GÖZ KIRPTI

Bu arada CHP'ye katılıp katılmayacağı merak konusu olan Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa partiye dönüp dönmeyeceği sorularını yanıtsız Bıraktı. Sarıgül ısrarlı sorular karşısında “Ben yanıt vermem, halk verir” sözleriyle yanıt verdi. • NEŞE SARIDOĞAN ANKARA-STAR

Yargıtay'da Tekin için tehlike çanları

• CHP'nin yeni yönetiminin önemli ismi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in siyaset hayatını noktalayacak bir yargı süreci başladı. Hakkında Kadıköy Belediye başkan yardımcısıyken sahte evrak düzenlemekten 2 yıl 6 ay hapis ve siyasi yasak kararına itirazı değerlendirmeye alan Yargıtay, kararı onarsa Tekin 2 yıl 6 ay hapis yatacak hem de siyaset veda edecek.

SAHTE  EVRAK DÜZENLEDİ

Tekin, 2006'da Suadiye Plajyolu'ndaki içinde Moviplex Sinemaları'nın da bulunduğu 4 katlı bina ile ilgili imara aykırılıktan yıkım kararı verdi. Belediye Encümen'ninde çıkan kararla para cezası kesildi, bina mühürlendi. Ancak binaya yine de ruhsat veren Tekin ilgili tarih ve sayı numarası olmayan ruhsat denetleme raporu da hazırladı. Böylece altında yıkım kararı bulunan bina, Tekin'in imza attığı ruhsatla yasallaştı. İhbar üzerine müfettişler sahtecilik suçunu tespit etti ve Tekin hakkında suç duyurusu yapıldı. Bilirkişi raporunda da sahtecilik tüm ayrıntılarıyla ortaya döküldü.

BİLİRKİŞİ: SUÇ UNUSURLARI TAM

Raporda, Tekin'in belediye encümenine ait ruhsat verme yetkisini, encümeni by-pass ederek görevi kötüye kullanma suçunun işlediğinin sabit olduğu ve suçun bütün unsurların oluştuğuna yönelik kesin vurgu yapıldı. Kadıköy 3. Ağır Ceza ise 24.12.2009'da Tekin'i suçlu bularak, 2 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Suçun yüz kızartıcı suçlar kapsamına girdiğini belirten Mahkeme cezaya ticaret ve siyaset yasağını da ekledi.

Etiketler :