CHP'yi anlamakta zorlanıyorum

CHP'yi anlamakta zorlanıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Genel affa 'evet' deriz" açıklamasını değerlendirdi.

Erdoğan, CHP'nin ne dediğini anlamakta zorlandığını belirterek, "Siyasetçi olarak da bugüne kadar da anlayamadım. Çünkü nerede ne dedikleri hiç belli olmuyor. Dolasıyla sağlıklı açıklamalarını bir yapsınlar da ondan sonra biz de değerlendirme fırsatını buluruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Kral Faysal Ödülü'nü almak için Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, ocak ayı içerisinde Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, bu ziyaretinin ocak ayı içerisinde yaptıkları ziyaretin takibini yapmaya, somut noktalara odaklı değerlendirmelerde bulunmalarına imkân sağlayacağını kaydetti. Erdoğan, ziyareti sırasında mevcut ticaret hacminin yükseltilmesi, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırımlar ve taahhüt işlerinin artırılması gibi konularda gündemlerinde yer aldığını belirtti.
Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili son durumun ne olduğu yönündeki bir soruya Erdoğan, Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısının 51, yaralı sayısının 34'e indiğini kaydetti. Erdoğan, sivil savunma ekiplerinin hepsi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir'in deprem bölgesine gittiklerini söyledi. Erdoğan, bölgedeki yapılanmanın kerpiç evler şeklinde olduğuna işaret ederek, hasar tespitleri yapıldıktan sonra depreme dayalı evlerinde inşa edileceğini kaydetti. Erdoğan, TOKİ Başkanı'nı bölgeye gönderdiğini ve onun da ekibiyle birlikte orada çalışma yapacağını anlattı.

Başbakan Erdoğan, çalışmalar esnasında kolordunun sahra hastanesi ve helikopterle yaptıkları çalışmalarla vatandaşların sıkıntıları atlatmalarına vesile olduğunu söyledi. Enkaz altında kalan olmadığının teyit edildiğine işaret eden Erdoğan, buna rağmen orada çalışmalara devam edildiğini anlattı.

"Anayasa değişikliği ilgili muhalefete gidilmesi yönünde bir takvim belirlendi mi?" yönündeki soruya Erdoğan, çalışmalar bittiği anda parlamentoda olan ve olmayan muhalefetteki arkadaşlarının nezaketlerini ortaya koyarak randevu talebinde bulunacaklarını belirterek, "Randevulara olumlu cevap alınması halinde de çalışmaları kendileriyle müzakere etme fırsatı doğacaktır. Ama tarih olarak şu gün dersem yanlış olur. En kısa zamanda" şeklinde cevap verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Genel affa 'evet' deriz"yönündeki açıklaması ve sözde Ermeni soykırım tasarısıyla ilgili bir eylem planı olup olmadığı yönündeki bir başka soruya ise Erdoğan, şu cevap verdi: "Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne dediğini anlamakta zorlanıyorum. Siyasetçi olarak da bugüne kadar da anlayamadım. Nerede ne dedikleri hiç belli olmuyor. Dolasıyla sağlıklı açıklamalarını bir yapsınlar da ondan sonra biz de değerlendirme fırsatını buluruz. "dedi.

Erdoğan, sözde soykırım tasarısıyla ilgili bir yol haritasının söz konusu olmadığına işaret ederek, "Her ülke kendi gündeminde olan konuları nasıl değerlendiriyorsa biz de gündemimize düşmüş olan bu konuları değerlendiririz, değerlendirmeye devam edeceğiz. Atılan bu adımın şüphesiz bir karşılığı var olacaktır"diye konuştu.

Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Faruk Çelik de Suudi Arabistan'a gitti.

Etiketler :