CHP'yi biz formatladık

CHP'yi biz formatladık

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş: Yeni CHP'yi biz formatladık.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini taklit ettiğini savundu.

Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programına katılan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni CHP diye yola çıkan Kılıçdaroğlu'nun kendisinin bir yıl önce açıkladığı önerileri dile getirdiğini ileri sürdü.

Kurtulmuş, "CHP üzerinde çok ciddi etkilerimiz olduğunu görüyor ve memmuniyet duyuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, yeni CHP adımları atarken aylar evvel söylediklerimizi cümle cümle kullandı." dedi. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini taklit ettiğini söylediği 3 projeyi de açıkladı. Bunlar, tobin vergisi, vatandaşlık maaşı ve Diyarbakır'a insan hakları ve adalet müzesi kurulması.

CHP'de yaşanan değişimi olumlu karşıladığını da belirten Kurtulmuş, siyasetin gidişatına etki yaptıklarını belirtti. Numan Kurtulmuş, sadece CHP'yi değil iktidardaki AK Parti üzerinde de etkileri olduğunu iddia etti. "İktidar ve muhalefeti ciddi şekilde formatladık" diyen Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "one minute" çıkışında o dönem genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisi'nin Çağlayan mitinginin etkisi olduğunu öne sürdü. Kurtulmuş, Hükümet'in IMF ile anlaşmayı ertelemesinde de eleştirilerinin yol gösterici olduğunu ifade etti.

Bu arada, Kurtulmuş'un liderliğini yaptığı HAS Parti haftasonu ilk kongresini yapacak.

Parti yönetiminde toplumun her kesimini temsil edecek isimlerin bulunacağını söyleyen Numan Kurtulmuş, "Bundan sonraki genel idare kurulumuza emekli askerlerden katılanlar da olacak." dedi. Numan Kurtulmuş, HAS Parti'ye, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bazı katılımların olacağını söyledi.

CİHAN

Etiketler :