CHP'yi iktidar yapacak tek isim...

CHP'yi iktidar yapacak tek isim...

Taraf yazarı Mağden'e göre CHP'ye oy patlaması yaptıracak genel başkan Okan Bayülgen!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim çıkışı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevabını köşesine taşıyan Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden, 3 iş adamının Boğaz'da bir araya gelerek CHP lideri Kılıçdaroğlu ile partinin yürümeyeceğini konuştuklarını aktardı..

Mağden, Baykal'ın kaset skandalına da göndermede bulunarak CHP'nin başına geçmesi için yeni bir isim öneriyor. Taraf yazarına göre CHP'ye oy patlaması yaptıracak isim Okan Bayülgen..

İşte Mağden'in o yazısı

Boğaz'a "hâkim" bir lokantada buluşan 3 işş adamı (bir buçuk ay kadar önce) "Bu işş Kemal Bey'le yürümez" hükmüne varıyorlar. Cömertçe!

Oysa Deniz Baykal kadar karizmatik ve defne sabunlu bir lideri seks kaseti patlatmasıyla yerinden edenler de; herhalde onlardı.

Amerikan Büyükelçisi'ne filan "Bu seçimlerde CHP tamam!" diye en nihayet aç/ açık kaldıkları "seçim yengisini" tadacaklarını muştulayanlar da AYNI TARZ büyük işş adamları, sanırsam.

BÜYÜK DİMAĞLARA HAKİM DEĞİLİZ

Onlara kısaca "3 İşş Adamı" deniyor; memlekete yön verme çabalamasından feragat edemeyen bu büyük dimağların (İngilizcesi: 3 Little Brains) kimliğine hâkim değiliz.

Yalnızca "Tabana güven vermiyor" dediklerini biliyoruz Gayrı, pardon, Gandi Kemal için. "Tavana" da güven vermiyor ki; bu 3 İşşş devreye giriyor. Gönüllerinde yatan ismin, alabildiğine karizmatik (Alias: Solaryum Yangını) Mustafa Sarıgül olduğuna dair rivayetler var.

Kimi (ismini satırıma dahi almak istemeyeceğim) Satirik Kalemler "Önce Sarıgül, sonra Kırmızıgül; sonra da Morgül!" diye yazılar DAHİ yazdılar mevzuya dair.

YILMAZ MORGÜL - MUSTAFA SARIGÜL

Hakikaten Yılmaz Morgül ismi, M. Sarıgül'den daha fazla oy getirme/ götürme vesilesi olabilir. Bir "tvitır" fenomeninden, "aklın yolu ceviz"den bahsediyoruz. Kaslardan, fit bir vücuttan, ağlayan nar/ gülen karnıbahardan!

Son seçimlerden önce İnan Kıraç ve Rahmi Koç'un M. Sarıgül'le biraraya gelip CHP'ye katılması için "telkinde bulundukları" da biliniyor. 3 İşşş Adamı'nın kimliği de o kadar esraceviz sayılmaz yani. (Bir "ceviz"dir gidiyor.)

Ama artık CHP için bu hüsranların sonu gelsin! istiyorum. Onlar çuvalladıkça, rezil-i rüsva oldukça, bizleri de "Hangi topraklarda doğmuşum?"varî sardı korkular –sarıyor. Elimde değil.

YARIN DA BAŞBAKAN OLACAĞIM DİYOR..

Ailesi Dersim'den sürülmüş (katledilmeyenler kast ediliyor) bir Alevi olarak Fahrî Kemal, Dersim Katliamı'yla yüzleşmeye kendini davet eden Başbakan'a "Ermeni Soykırımı İDDİALARINI DA dayatırsa şaşmayın!" diyor.

"CHP'nin Genel Başkanı'yım. Yarın da Allah nasip ederse Başbakan olacağım," diyor hızını alamayıp. Gonca Kemal, kaç tomurcuk saçıyor!

Buna "pathological optimism" deniyor. Sosyopatlarda (bknz: Türk Medyalaması'nda bir "ekol" olduğunu düşünen Faltaylı filan) yaygın olarak rastlanabilen bir özellik olarak geçiyor psikolojide.

OY PATLAMASI YAPACAK TEK İSİM OKAN BAYÜLGEN'DİR

Gün gelip Ecevit mavisi gömlekler, gün gelip (beyaz) Jivago yakalı merserizelerle façaya dair inanılmaz kafa yorduğunu kanıtlayan Gariban, pardon, Garibaldi Kemal'in yerine, CHP'nin OY PATLAMASI yapmasını sağlayacak TEK BİR İSİM VAR Türkiye'de. Oysa. Ve hakikaten!

Bunu varsın Çevik Bir, İnan Kıraç, Hapisteki Haberal, Belarus Dalan ve hatta Tükenmez Demirel düşünememiş olsun. Varsın Sözcü gastesi oy patlamasının nerden geleceğini kestirip bayraklamamış olsun. Hiçbir güç bana mânî olamaz; 148 IQ'mu artık halkın hizmetine vermeye karar verdim!

OKAN BAYÜLGEN

Bugünkü CHP'nin bugünkü Türkiye'de oy patlaması yapmasını temin edecek TEK bir isim vardır, onu da iftiharla açıklıyorum: OKAN BAYÜLGEN!

Adam haftanın altı gecesi televizyonlarda (ortağı mı neymiş; naçar TV 8'de) Haluk Şahin'den devraldığı " kaliteli Kemalist" bayrağını ennn tepelere dikebilmek için gıygıy da goygoy –NONSTOP konuşuyor. Bir an durmadan, düşünmeden, tereddüde düşmeden–

SÖYLEYECEK NE KADAR ÇOK ŞEYİ VAR

Muhallebi, disko, muhabbet, medya –ama mutlaka "kralı" olduğu için "kralı" olarak; söyleyecek NE çok laf, düzeltecek NE çok yanlış, eleştirebileceği NE çok mevzu var: Dur bilmiyor, durak bilmiyor.

Günümüzde hâlâ Tek Parti Rejimi'nin kalıntısı olan bu partiye oy verip kendini "solcu", "halkçı", "entelektüel", "kaliteli", "üstün" zannedecek insanlar var ise– Ki, var onlardan tümen tümen –Sizi temin ederim.

Onları temsil etmek için Okan Bayülgen'den daha uygun/ daha velut/ daha oy patlangaçı bir isim harbiden; düşünemiyorum.

GALATASARAY LİSESİ'Nİ BİTİRDİ DİYE..

Hasbelkader André Gide filan okudu diye kendini inanılmaz "entelektüel", yetmişlerin ikinci yarısında [okuma-yazma dahi öğretilmeyen] Galatasaray Lisesi'ni bitirdi diye "müthiş tahsilli", ağzı (hiçbir anlamı olmayan) tonla laf yapıyor diye "muhalif", dere tepe dümdüzz konuşup ekranları bunca yıldır bu kadar yoğun işgal etmesine izin veriliyor diye "karşı konulmaz" vesaire vesaire–

Saymaya üşenilecek bir dolu "şey" zannediyor Okan Bayülgen. Kendi kendini. Mütemadiyen.

Bir sürü mantarkafa çocuk onun "muhalif", "başarılı", "karizmatik", "eleştirel", "anarşist", "antiemperyalist", "Kemalist", "haute couture" çizgisine bakıp hayranlıktan ayranlığa sevkoluyor. Dinlemelere, seyretmelere doyamıyorlar.

AK PARTİ ALERJİSİNDEN KAŞINANLAR İÇİN

Talking Heads'in "You are talking allll the time/ But you don't say anything" mısralarıyla özetlenebilecek bu çene ve beyin ishali halinden daha münasibini –hakikaten– düşünemiyorum CHP'ye oy vermekte kararlılar için. Kemalist Gençlik için. AK Parti alerjisinden kaşınmaktan, helak olanlar için.

CUK oturan bir figür bütün CHP kafa karışıklığına/ naçarlığına/ raf ömrü çoktaaan dolmuşluğuna/ kelamsızlığına/ önermesizliğine/ fuzulî işgaline/ boşşşluğuna bana kalırsa.

Eğer 3 işşş adamı mı olur, 8 Ergenekon kafa mı olur, birileri aklını başına toplar da, bu fevkalâde aday önerimi ciddiye alırsa–

CHP'nin yüzde 31 ila 35 oy oranına sıçrayacağına yüzde bin beş yüz eminim.

Kalıbımı basarım.

A-ha da imzamı attım:

Hayırsever Turşucu – Nafile Bayraktutan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.