CHP'yi karıştıran teklif

CHP'yi karıştıran teklif

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ayağına çağıran Büyükerşen, bu kez öyle bir teklifte bulundu ki;

CHP'de çok başlılık nedeniyle sular bir türlü durulmazken şimdi de “Büyükerşen sorunu” baş gösterdi. 28 Ocak'ta DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 8 Şubat'ta CHP'ye geçeceği açıklanmıştı ancak bu hala gerçekleşmedi. CHP'ye geçişi konusunda geçtiğimiz günlerde “prosedür başladı” diyen Büyükerşen'in, milletvekili listesi için pazarlık yaptığı ortaya çıktı.

Büyükerşen'in, Eskişehir'den milletvekilliği için liste başından kendisine üç kontenjan verilmesini istediği belirtildi. Ancak Büyükerşen'in talebini fazla bulanCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Birini sen belirle, ikisini biz belirleyelim” dediği öğrenildi.

BÜYÜKERŞEN'İN ZOR KARARI: KURT MU, KAVAS MI, GÜVEN Mİ?

Büyükerşen'in, kendisi ile birlikte DSP'den istifa eden ve halen bağımsız olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Kazım Kurt ve Ayhan Kavas ile Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Güven'in milletvekilliği için liste başı aday gösterilmesini istediği dile getiriliyor. Eski bir CHP'li olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Kurt, genel merkeze yönelik çıkışları nedeniyle 2002 yılından sonra üç kez disipline sevk edilip iki kez partiden ihraç edilmişti. 5 yılDSPİl Başkanlığı görevinde bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ayhan Kavas'ın ise Odunpazarı Belediyesi'den başkan adayı gösterilmesi durumunda milletvekilliği talebinden vazgeçebileceği belirtiliyor. Eskişehir eski Valisi olan Ali Fuat Güven ise Büyükerşen'e en yakın isim. Güven'in çocuklarının Büyükerşen'e “dede” dedikleri biliniyor.

ERKEN İSTİFA HESABINI BOZDU

Ancak, CHP ile uzun süredir devam eden milletvekilliği listesi pazarlığını gören DSP Genel Merkezi'nin tepkisi üzerine, pazarlık bitmeden partisinden istifasını açıklamak zorunda kalan Büyükerşen'in CHP'den istediğini almayacağı belirtiliyor. Büyükerşen, istifasının ardından kamuoyu yoklaması yaptığını ve Eskişehirli seçmenlerinin yüzde 70 oranında CHP'ye geçmesinden yana olduğunu ileri sürmüştü. 8 Şubat'ta CHP'ye geçeceği açıklanan Büyükerşen'in CHP'ye 20 veya 27 Şubat'ta geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: YENİ AKİT




 

Etiketler :