CHP+ZİHNİYET= DARBE

CHP+ZİHNİYET= DARBE

Güzel, '28 Şubat ve Demokrasi' konulu konferansta yaptığı konuşmada, bütün darbelerin arka planında CHP zihniyetinin olduğunu iddia etti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, '28 Şubat ve Demokrasi' konulu konferansta yaptığı konuşmada, bütün darbelerin arka planında CHP zihniyetinin olduğunu iddia etti.

 

Memur-Sen Düzce Temsilciliği, İl Müftülüğü konferans salonunda '28 Şubat ve Demokrasi' konulu konferans düzenledi. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, 28 Şubat döneminde başından geçen olayları nükteli bir şekilde davetlilerle paylaştı.

 

Konferans öncesinde açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Düzce temsilcisi Şaban Coşkun, sivil anayasanın halk tarafından istendiğini ve darbeci zihniyetin artık sanık sandalyesinde hesap verdiğini kaydetti. Memur-Sen'in hizmeti ve sorumlu sendikacılığı getirdiğini ifade eden Coşkun, "Memur-Sen millet iradesinin yanındadır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü önceleyen bir sendikayız. Biz polis ya da yargı devleti istemiyoruz, biz demokratik hukuk devleti istiyoruz. Bunun yolu da sivil iradeye dönük sivil anayasadan geçer. Bu ülkede 10 yılda bir darbe yapanlar, milletin iradesine balans ayarı yapanlar hep yargıya ve millete hesap vermişlerdir. Bugün vardığımız noktada da darbe teşebbüsüne kalkışanlar sanık koltuğuna oturtulmuştur. Memur-Sen olarak kanun önünde eşit, kuvvetler ayrılığının olduğu, din ve vicdan özgürlüğünün olduğu bir ülke istiyoruz. Daha güçlü ve daha sivil bir anayasa ile bunu yapabiliriz." şeklinde konuşarak, hükümetin sivil anayasa isteğine sendika olarak katıldıklarını ifade etti.

 

Hasan Celal Güzel ise 28 Şubat sürecinde yaşanan olayları anlattı. Güzel, "Türkiye'de particilik menfaatlere bağlı oluyor. Cem Uzan gibi biri çıktı, Türkiye'yi karış, karış gezdi, köfte ekmek dağıttı ve yüzde 7 oy aldı. Biz 8 sene uğraştık, tüm akademisyenlerle güzel bir parti oluşturduk, ama bir şeyi unuttuk, o da para. Biz particiliğin maddi yönünü unuttuk." dedi. Hayatı boyunca demokrasi ve demokratikleşme için mücadele ettiğini söyleyen Güzel, "28 Şubat sürecinde kız öğrencilerin başörtüsü ile okullara girmesini istediğimiz için hapse atıldık. Hapishanede kaldığım 1 yıl boyunca hayatımın en onurlu ve şerefli günlerini yaşadım. Çünkü amacımız cuntaya karşı mücadele etmekti. Bizim davamız milletin iradesine daha fazla yer veren, milletin inançlarını daha fazla yaşamasını sağlayan rejimdir." diye konuştu. Güzel, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren tek parti ve çok partiye geçiş dönemlerine de değinerek, tarihte yaşanan darbelerin ve cuntacıların arkasında CHP zihniyetinin olduğunu iddia etti. (CİHAN)

 

Etiketler :