Çiçek Eliyle Medya'ya Servis

Çiçek Eliyle Medya'ya Servis

Albay Dursun Çiçek'in yakalanıp serbest bırakıldığı dönemde medyaya yansıyan mektubu ile ilgili çarpıcı bir detay...

Islak İmza iddianamesinin ek klasörlerinde, Albay Dursun Çiçek'in yakalanıp serbest bırakıldığı dönemde medyaya yansıyan mektubu ile ilgili çarpıcı bir detay da yer aldı.

Çiçek'in 'Askeeri usüllere uygun olmayan bir belgenin altına imza atmam' dediği mektup, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Uğur Dündar yönetimindeki Star Televizyonu Ana Haber Bülteni'nde yayınlanmıştı. Ek klasörlerde yer alan belgeye göre, Dursun Çiçek'in bu mektubunu 'komutanım' dediği emekli Deniz piyade Albay Bora Kutluhan'ın servis ettiği ortaya çıktı. Belgede geçen konuşma kaydına göre, mektubu alan Bora Kutluhan, 3 Kasım 2009 günü Dursun Çiçek'i arayarak "Mektubu bazı tanıdık gazetecilere vereyim mi" diye soruyor.

YAYINDAN 6
SAAT ÖNCE HABERİ VARDI

Çiçek'in 'olur' demesi üzerine mektubu Star
Televizyonu'na gönderen Kutluhan, 5 Kasım 2009'da saat 14.58'de Çiçek'e "Bu akşam Star Ana Haberde" şeklinde kısa mesaj attı. Bu mesaj, Çiçek'in 'komutanım' dediği kişinin Star Televizyonu Ana Haber Bülteni'nde yayınlanacak bir haberi yaklaşık 6 saat öncesinden bildiğini ortaya koydu. Kutluhan mektubun Star Televizyonu'nda 'Özel Haber' logosuyla yayınlanmaya başladığı dakikalarda tekrar aradı. Çiçek'e haberi izleyip izlyemediğini sordu. Kutluhan, 4 Kasım günü Çiçek'le yaptığı görüşmede, Necati Doğru'nun da isim vermeden mektuptaki iddialara bir gün sonraki köşesinde yer vereceğini bildirdi. YENİ
ŞAFAK

Etiketler :