Çiçek İnkar Etmişti Ama

Çiçek İnkar Etmişti Ama

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 'Kaos Planı' iddianamesinin avukatlara dağıtılan ek klasörlerinde önemli detaylar bulunuyor.

“Erzincan’a gitmedim, otelde de kalmadım” diyen Çiçek’i Konak Mazlum Otel’in 29 Mart 2009 tarihli “Günlük Müşteri Listesi” yalanlıyor

Ergenekon 4. iddianamesinin ek delil klasörlerde “Dursun Çiçek Erzincan’a gitti ve İrtica İle Mücadele Eylem
Planı’nın hayata geçirilmesi için Erzincan Ergenekon sanıklarıyla toplantı yaptı” iddiasının belgesi de yer alıyor. Dursun Çiçek ifadesinde Erzincan’a gitmediğini iddia etmişti. Ancak Erzincan Konak Mazlum Otel’de kaldığını gösteren otel kayıtları da delil klasörlerinde yer aldı.

GİZLİ TANIKLARI DOĞRULADI

Erzincan Ergenekon davası gizli tanıklarının Dursun Çiçek Mart ayında geldi, Başsavcı İlhan Cihaner ve diğer sanıklarla
toplantı yaptı” iddiasını güçlendiren Konak Mazlum Otel’in 28 Mart 2009 tarihli “Günlük Müşteri Listesi”nde Dursun Çiçek’in de ismi yer alıyor. 28 Mart günü Konak Mazlum Otel’e giriş yapan Dursun Çiçek, 29 Mart günü otelden ayrılmış. Dursun Çiçek’e 401020 no ile kesilen faturanın konaklama bedeli ise 65 lira. Çiçek’in hesabına extra ücreti olarak da 6.5 lira eklenmiş.

ÖRGÜTÜN  EMRİYLE HAZIRLADI



Ergenekon 4. iddianamesinde Dursun Çiçek’in Demokrasiye
Müdahale Eylem Planı’nı Ergenekon’un talimatı doğrultusunda hazırladığı vurgulanarak “Dursun Çiçek’in planı, örgütün şu aşamada henüz tespit edilemeyen üyeleri ile birlikte hazırladığı sonucuna ulaşılmıştır” deniliyordu. İddianamede Albay Çiçek tarafından örgütün amaçları doğrultusunda hazırlanan planın 3. Ordu Komutanı Orgeneral saldıray Berk’in koordinaslonunda Erzincan Ergenekon davasının diğer sanıkları tarafından hayata geçirilmeye çalışıldığı ifade ediliyordu.

Çiçek’in o mektubunu TV’ye ‘
komutan’ verdi

Albay Dursun Çiçek’in tutuklanıp serbest kaldıktan sonra Star Ana Bülteni’nde
yayınlanan mektubunun, Dursun Çiçek ve ‘komutanım’ dediği Bora Kutluhan tarafından servis edildiği de ek klasörlerde yer aldı. Çiçek’in yazdığı mektubu alan Bora Kutluhan, telefon kayıtlarına göre, 3 Kasım 2009 günü Dursun Çiçek’i arayarak “Mektubu bazı tanıdık gazetecilere vereyim mi” diye soruyor. Çiçek’in “olur” demesi üzerine, 5 KAsım 2009 günü saat 14.58’de Çiçek’e SMS atan Kutlukhan, “Bu akşam Star Ana Haber’de” diyor. Yayından yaklaşık 6 saat önce bu haberi veren Kutluhan, ‘ÖZEL HABER’ logosuyla yayın başladıktan sonra Çiçek’i tekrar arayarak, “izliyor musun” diye soruyor. Kutluhan, 4 Kasım günü Çiçek’le yaptığı görüşmede de, isim vermeden ünlü bir yazarın, mektuptaki iddiaları ‘yarınki köşesine taşıyacağını” haber
veriyor.

STAR

Etiketler :