Çiçek'e göre soruşturma bitmiş

Çiçek'e göre soruşturma bitmiş

'AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı'nda ıslak imzasından dolayı iki kez tutuklanan ve serbest kalan Dursun Çiçek'ten ilginç açıklamalar.

Demokrasiye karşı tuzak içeren 'AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı'nda ıslak imzasından dolayı iki kez tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, ''İmza kesinlikle bana ait değil. Niye incelemeye göndermiyorlar? Gerçekse göndersinler, çok güveniyorlarsa göndersinler. Tek raporla olmaz'' dedi.

 

Kurmay Albay Dursun Çiçek, sivil kıyafetiyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin de bulunduğu Çırağan Caddesi'nden geçerken ifade vermek üzere adliyeye gelen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu takip etmek üzere orada bulunan gazetecilerle karşılaştı.

 

Gazetecilerin çeşitli sorular yönelttiği Çiçek, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı''ndaki imza size mi ait?'' şeklindeki soru üzerine ''Hayır, imza kesinlikle bana ait değil'' dedi.

 

Islak imzaya ilişkin diğer sorular üzerine Dursun Çiçek, şunları söyledi:

 

''Niye incelemeye göndermiyorlar? Geçekse göndersinler, çok güveniyorlarsa göndersinler. Tek raporla olmaz. Kurum da kabul etmiyor. Biz de etmiyoruz. Genelkurmay kaç sefer istedi, niye göndermiyorlar. Suç işliyorlar. Benim için bu soruşturma bitmiştir. Soruşturma falan yok. Hakkımda iddianame hazırlanırsa, Savcılık kamuoyunda tekrar mahkum olur.''

 

-''HEPSİ PALAVRA HEPSİ YALAN''-

 

''Oğlunuzla görüşüyor musunuz?'' sorusuna karşılık Çiçek, ''Tatilde yanımdaydı. Oğlumla görüşüm aynı'' dedi.

 

''Hükümeti yıkmaya teşebbüs ettiniz mi?'' sorusunu ise Kurmay Albay Çiçek, ''Bir albay hükümeti yıkabilir mi? Hepsi palavra hepsi yalan'' yanıtını verdi.

 

''Seferberlik Bölge Başkanlığındaki aramaların sizin olduğu iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı ile bir bağlantısı var mı?'' sorusu üzerine de Çiçek, ''Başka söyleyeceğim bir şey yok'' dedi.

 

Çiçek, ''Kozmik odadaki aramalara ilişkin bir şey söyleyecek misiniz?'' sorusunu ''Onu gidin Genelkurmaya sorun'' diye yanıtladı.

 

Bir gazetecinin, ''Biraz önce Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu geldi ve ifade verdi. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine de Çiçek, ''Bizim dışımızda şeyler. Gidin haberinizi takip edin, oldu mu?'' ifadesini kullandı.

 

Gazetecilerin diğer sorularını yanıtlamayan Çiçek, bir taksiye binerek bölgeden uzaklaştı.

 

Etiketler :