Çiçek'ten teröre karşı 11 öneri

Çiçek'ten teröre karşı 11 öneri

Gözü dönen Esed bir günde 440 kişiyi katletti

Suriyeli muhalif aktivistler, Suriye ordusunun Şam'ın Daraya bölgesine yönelik bombardıman ve operasyonlarında 440 kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı.

ESED REJİMİ KATLİAMA DOYMUYOR

Suriye'de muhalif ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana birçok kez toplu infaz gerçekleştiren rejime bağlı güçlerin yeni bir katliama daha imza attığı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta başlayan saldırılar, Suriye birliklerinin bölgede kontrolü sağlamasıyla sona ermişti. Muhalifler, silahların susmasının ardından evlerde ve caddelerde yeni cesetlerin bulunduğunu ve toplam ölü sayısının en az 440 olduğunu belirtti. 

EV EV DOLAŞILARAK SİVİLLER İNFAZ EDİLDİ

Esed birliklerinin, üç gün süren bombardımanın ardından önceki gün girdiği kasabada ev ev baskınlar düzenleyerek sivilleri infaz ettiği kaydedildi.

KATLİAMI 'KAHRAMANLIK' OLARAK DUYRDULAR

Suriye resmî haber ajansı, katliamı, "Kahraman silahlı kuvvetlerimiz Deraya'yı silahlı teröristlerden temizledi." sözleriyle duyurdu. 

8 YAŞINDAKİ KIZ CANİCE VURULDU

Ebu Kinan isimli bir görgü tanığı, "Esed'in ordusu Deraya'da tam bir katliam gerçekleştirdi. Sadece son bir saat içinde 122 ceset bulundu. Bunlardan 20 kadarı keskin nişancılar tarafından öldürülmüş gibi görünüyor. Geri kalanları ise yakın mesafeden vurularak infaz edilmiş." dedi. Ebu Kinan, 8 yaşındaki Esma isimli bir kız çocuğunun ailesiyle beraber arabadayken keskin nişancılar tarafından vurulduğunu aktardı.

CAMİDE 150'DEN FAZLA CESET

Sosyal paylaşım sitelerine yüklenen bir videoda da, Deraya'nın Ebu Suleyman el-Darani Camii'nde yan yana yatan onlarca ceset görüldü. Görüntüleri çektiği sanılan bir kişi, "Bir katliam, Esed güçlerinin nasıl intikam aldığını görüyorsunuz. Caminin içinde 150'den fazla ceset var." diyor. 

RAKAMLAR DAHA DA FAZLA OLABİLİR

Suriye ordusunun yabancıların bölgeye girişine izin vermemesi nedeniyle, rakamlar bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor. Ancak sosyal paylaşım sitelerine yüklenen görüntülerde, yol ortasında, caddelerde, mezarlıklarda yakın mesafeden vurularak infaz edilmiş sivillerin görüntüleri yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.