"Çifte standarttan bıktık"

"Çifte standarttan bıktık"

Türkiye ve AB konulu konferansta konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'nın Türk vatandaşlarına uyguladığı çifte standarda dikkat çekti.

Bağış, "Milyonlarca Euro'luk iş yapan insanlar, bazı ülkelerin vize uygulamasından bıktı. Vize kuyruklarından, parmak izi işlemlerinden bıktıkları için Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Suriye, Lübnan'a gidiyorlar. Türklerle iş yapıp yapmamak size kalmış." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında BM Genel Sekreteri Kofi Annan'a "Kusura bakma 3 kez denedim fakat Kıbrıs Rum Kesimi, Kıbrıs Türklerine kapıları açmayacak gibi gözüküyor. 4. kez denemeyeceğim." dediğini ifade eden Egemen Bağış, "Şu ana kadar Türklerden 20 farklı teklif geldi ama Rum Kesimi her defasında reddetti. Annan planı bugün kabul edilmiş olsaydı, Kıbrıs adasında bugün bir tek asker olmazdı." diye konuştu.

Bağış, Atina'da cami olmamasına ise "Almanya'da 5 bine yakın cami ve mescit varken, demokrasi isminin ortaya çıktığı Yunanistan'da bir tane ibadethane yok." szleriyle dikkat çekti.
 

Etiketler :