Cihaner askerlik yapmadı mı?

Cihaner askerlik yapmadı mı?

Eski Başsavcı İlhan Cihaner'in askere gitmemek için kanunlara aykırı olarak çürük raporu aldığı ortaya çıktı.

Üniversite öğrencisiyken midesinden ameliyat olan Cihaner'in, yedek subay olabilecekken, kendisini 'er' statüsüyle hastaneye sevkettirerek çürük raporu aldığı öğrenildi.
CHP'den milletvekili aday adayı olan Cihaner, usulsüzlük iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde Etimesgut Askeri Hastanesi'nde yeniden muayaneden geçirildi. Hastaneden çıkacak rapor Cİhaner'e usulsüz çürük raporu verilip verilmediğine ilişkin incelemeye ışık tutacak.

Erzincan'da görevliyken 'AK Parti ve Fethullah Gülen Cemaatini Bitirme Planı'nı uyguladığı iddiasıyla hakkında Ergenekon kapsamında dava açılan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği'ne aykırı olarak aldığı çürük raporuyla askerliğini yapmadığı belirlendi. Cihaner usulsüz çürük raporu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Etimesgut Askeri Hastanesi'nde yeniden muayeneden geçirildi. Hastanenin vereceği raporla, eski başsavcıyla ilgili işlem yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak.

ÖĞRENCİYKEN MİDE AMELİYATI OLDU

Ergenekon kapsamındaki davada tutuklu yargılanırken, Yargıtay'ın fotokopiler üzerinden verdiği kararla tahliye edilen Cihaner, kendisini askerlik yapmaktan kurtaran usulsüz çürük raporunu, üniversiteye giderken geçirdiği bir mide ameliyatıyla aldı. Cihaner'in, TSK Sağlık Yönetmeliği'ne göre yedek subaylık yapmasına engel teşkil etmeyen ameliyatı askeri muayane de önce gizlediği, yedek subay olacağını anlayınca da 'er' statüsüyle askeri hastanede kontrole girerek çürük raporu aldığı öğrenidi. Belgelere göre, CHP'den milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen Cihaner'e usulsüz çürük raporu şöyle verildi:

İLK MUAYENEDE SAĞLAM ÇIKTI

Ergenekon sanığı İlhan Cihaner 1986 yılında üniversite öğrencisiyken midesinden ameliyat oldu. Cihaner okulunu bitirdikten sonra, 1991'de son yoklaması için askerlik şubesine giderek işlemlerini yaptırdı ve yeni üniversite mezunu olduğu için 2 yıl tecil hakkını kullanarak gün aldı. Muayenede ise iki doktor tarafından kontrolden geçti. Ancak midesinden geçirdiği operasyonu doktorlara söylemedi.

ER İŞLEMİYLE ÇÜRÜĞE ÇIKTI

Cihaner, askere gitmesinin önünde engel bırakmayan GATA'nın raporuna rağmen kendisini Ankara Askeri Mevkii Hastanesi'ne sevkettirdi. Mevkii Hastanesi'ne dosyası er olarak gelen Cihaner, TSK Sağlık Yönetmeliği'ne aykırı olarak buradan çürük raporu aldı. Hastane, Cihaner için 'B/45 f4' koduyla hazırladığı teşhis raporunda "Eski mide operasyonu deformasyonu" teşhisinin askerlik yapmasına engel olduğu yönünde rapor verdi.

 

Gülhane rapor vermedi

 

1993'te askere gitmek için yeniden işlemlerini yaptıran eski başsavcı İlhan Cihaner, yedek subay olarak seçilince, öğrenci olduğu sırada geçirdiği mide operasyonunu gerekçe gösterek askeri hastaneye sevkini istedi. Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi, ameliyat yedek subaylığa engel olmadığı için İlhan Cihaner'e çürük raporu vermedi. Türk Silahlı Kuvvetler Sağlık Yönetmeliği'ne göre Cihaner'in geçirdiği ameliyat 'er' olarak askerlik yapacakların çürüğe ayrılmasını gerektiren rahatsızlıklar arasında yeralıyor. Ancak yedek subay olarak seçilenler için engel teşkil etmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.