Cihaner'i HSYK'da kurtaramadı

Cihaner'i HSYK'da kurtaramadı

Başsavcı Cihaner'in tutukluluğuna yapılan 2. itiraz da reddedildi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutukluluğunun kaldırılması için avukatları tarafından yapılan 2. itiraz da reddedildi.

Ergenekon zanlısı olarak tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner'in tutukluluk itirazı ikinci kez reddedildi. HSYK tarafından yetkileri alınan Erzurum savcılarını yerine Özel yetkili Başsavcı Vekili olarak atanan Savcı Taner Aksakal'ın sanık hakkında tahliye talep etmesi dikkat çekti. Mahkeme'nin fikrini değiştirmemesi ise sanık avukatlarını yeni arayışlara yöneltti.

HSYK'NIN ATADIĞI YENİ SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

HSYK'nin hukuk skandalına imza atma pahasına görevden aldığı Özel yetkili savcıların yerine atadığı savcı Taner Aksakal'ın, kendinden önceki özel yetkili savcı Osman Şanal'ın aksine davranarak sanığın tahliyesinin talep etmesi dikkat çekti.

''DİYARBAKIR ÖZEL YETKİLİ MAHKEMESİNE İTİRAZDA BULUNACAĞIZ''

 

 

Cihaner'in avukatlarından Hamit Sekman da gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin tahliyesine ilişkin taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiğini belirterek, ''Bu karara karşı Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız'' dedi.

Etiketler :