Cihaner'i kurtarma planı mı?

Cihaner'i kurtarma planı mı?

Video Önce internete düşen ses kaydı sonra da yargıda yaşanan olaylar zinciri, "Ergenekon sanığı başsavcı İlhan Cihaner'i kurtama planı işlemeye mi başladı" sorusunu akıllara getirdi.

 

 
 
 
Şok sözlerin sahibinin Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan olduğu iddia ediliyor. Ses kaydındaki diyaloglar dikkat çekici. Ses kaydında Aktan olduğu iddia edilen kişi kimliği belirsiz bir kişiye Cihaner'i kurtarma planını nasıl uygulayacağını da anlatıyor.

Şok ses kaydına göre amacın Cihaner'in davasını önce Yargıtay'a taşımak ardından dosyayı kapatmak olduğu anlaşılıyor. Millete komplo belgesini Erzincan'da uygulamaya koymakla suçlanan Cihaner'in ''görevi kötüye kullanma'', ''evrakta sahtecilik'' ve ''imar kirliliğine neden olmak'' suçlarından Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

Ancak duruşmada ses kaydını akıllara getiren ilginçlikler yaşandı. Davaya bakan mahkeme, Erzincan'daki Ergenekon dosyası ileİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen millete komplo planı dava dosyasının, Ankara'ya gönderilmesine hükmetti. Üstelik bütün ekleriyle birlikte ve kargoyla en hızlı şekilde.

Uzmanlar, Yargıtay'daki davada yetki sınırlarının aşıldığında ve Anayasaya aykırı davranıldığında hemfikir. Ayrıca Yargıtay'da davanın görüldüğü mahkeme, Erzurum'dan istenen dosyanın gönderilmediği, cevabi yazının nezaket ve yazışma kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Erzurum 2. Ağır ceza heyeti hakkında Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Duruşmadaki ilginçlikler silsilesi bunlarla da sınırlı kalmadı. Kelepçeli olarak cezaevi aracıyla Erzurum'dan Ankara'ya gitmeyi reddettiği için ilk duruşmaya katılmayan Başsavcı Cihaner, VİP salonundan geçirilerek uçakla Ankara'ya getirildi.

YARSAV'ın tam kadro katıldığı duruşmada mahkeme heyetinin sanığa sık sık ismiyle ve samimi ifadelerle hitap etmesi dikkat çekti. Cihaner'e yönlendirme anlamı taşıyabilecek sorular yöneltilmesi de dikkatlerden kaçmadı.


SAMANYOLU HABER TV

Etiketler :