Çıkan Olaylarda 2 kişi öldü

Çıkan Olaylarda 2 kişi öldü

Devlet başkanının devrildiği Kırgızistan'da başkent Bişkek'e yakın, Ahıska Türkleri'nin yoğun olduğu Mayevka köyünü basan binlerce gösterici, yerli halkın arazisine el koymak isteyince taşlı sopalı kavga çıktı.

 

Kırgızistan'da 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleşen ve 84 kişinin öldüğü kanlı ayaklanmaların ardından ülkede sular halen durulmuyor.

Rus haber ajanslarının verdiği bilgiye göre, büyüyen olayların sonucunda, 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Geçici hükümet, İçişleri Bakanı görevine Bolot Alimbekov'u getirse de, bölgeye gönderilen 600 polis de olayları bastırmada etkili olamadı. Yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Göstericilerin başkentin güneyinde bulunan köy yolunu kapattıkları ve bazı evleri de ateşe verdikleri gelen haberler arasında. Geçici Hükümet Başkanı Roza Otunbayeva, bölgede durumun kontrol altına alındığını açıkladı. Güvenlik birimleri yeni ayaklanma ve isyanların yaşanmasından endişe ediyor.

Bu arada Başkent Bişkek'te tansiyon, polislerin de İçişleri Bakanı Bolot Şerniyazov'un istifasını talep ettikleri gösteriler nedeni ile hayli yükseldi. Polisin talebini dikkate alan geçici hükümet, İçişleri Bakanlığı'na Bolot Alimbekov'u getirdi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri gösterilerini sonlandırdı.

Kazakistan'dan ayrıldığı kesinleşen Kırgız devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in hangi ülkeye gittiği ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Belarus'un daveti gündeme gelirken, Dubai laternatifi üzerinde de duruluyor. Bakiyev'in yakınları, önümüzdeki dönemde devrik liderin yeniden Kırgızistan'a dönmesini beklemediklerini bildirdi.

Etiketler :