Çıkan olaylarda 4 ölü 17 yaralı var

Çıkan olaylarda 4 ölü 17 yaralı var

Halk isyanı sonrası devlet başkanının ülkeyi terkettiği Tunus'ta, tansiyon yine yükseldi. Ülkenin kuzeyindeki Kef kentinde protestocular bir karakola saldırdı.

Polislerin ateş açması sonrası 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Eski iktidar partisi RCD'nin tüm faaliyetleri ise askıya alındı.

Tunus'un kuzeybatısındaki Kef kentinde, dün akşam göstericilerle polis arasında meydana gelen çatışmalarda ölü sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Sendika kaynakları ve görgü tanıkları, çatışmalarda silahla ağır yaralanan iki kişinin hastanede hayatını kaybettiğini belirttiler.

"Görevini kötüye kullandığı" için göstericilerin alınmasını istediği Kef Emniyet Müdürünün bir göstericiye tokat atmasının ardından patlak veren olaylarda, öfkeli kalabalık emniyet binasına girmeye çalıştı ve ardından ateşe verdi.

Sendika kaynakları, gece olayların yatıştığını, Emniyet Müdürü Halid Gazuni'nin gözaltına alındığını bildirdiler.

Önceki gün de Tunus'taki halk ayaklanmasının merkezi Sidi Buzid'de gözaltındaki iki kişinin ölmesi üzerine, yüzlerce kişi bir karakol binası önünde gösteri yapmış, polis araçlarını ateşe vermişti.

Tunus hükümeti dün sokağa çıkma yasağını biraz daha gevşetmişti

Bu arada İçişleri Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, İçişleri Bakanı'nın, RCD'nin tüm faaliyetleri ve toplantılarını askıya alma ve tüm bürolarını kapatma kararı aldığını söyledi.

Kaynak, söz konusu kararın, ülkede güvenliğin bozulmasının önlenmesi ve yüksek çıkarların korunması için duyulan büyük ihtiyaç nedeniyle alındığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :