Çilek ve pudra şekeri ikilisine dikkat

Çilek ve pudra şekeri ikilisine dikkat

İyi bir antioksidan olan çileği tüketirken bunlara dikkat edin...

Yaz meyvelerinin başında gelen çilek, lezzeti olduğu kadar sağlık açısından faydaları ile de biliniyor. Diyetisyen & Yaşam Koçu Ruhan Süme Yiğit, çilek tüketimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları ve çileğin faydalarını anlattı.

Mevsimin yaz olduğuna ilk kanıt, kış aylarında C vitamini deposu olarak kullandığımız turunçgillerin yerini yazları çileğin alıyor olması. 1 porsiyon çilek tüketimi ile 1 porsiyon portakal tüketimin kıyas edersek neredeyse eş miktarda C vitamini almış oluyoruz. Bu da hem keyifle tüketip hem de bağışıklığımızı güçlendirebileceğimiz anlamına geliyor.

Çilek ayrıca içerdiği A ve C vitaminleri ve flavonoidler itibari ile iyi bir antioksidandır. Güneşin olumsuz ışınlarını elemek, gün içerisinde sürekli olarak karşılaştığımız serbest radikaller ve kanserojenlerden korunmak adına ve hatta hücrelerin yaşlanmasını geciktirmek için çilek tüketimi oldukça önemlidir.

İçerdiği potasyum minerali sayesinde tansiyon düzenleyici etkisi de bulunan çilek, 100 gramında yaklaşık olarak 37 Kcal bulundurur ve dolayısıyla zayıflama diyetlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Ancak size bu konuda en önemli önerim, bir çilek tüketme klasiği olan pudra şekerine çilek batırma olayını rafa kaldırmanız olacak!

ÇİLEĞİN BEKLETİLMEMESİ LAZIM

Çilek alırken en çok, mevsiminin gelmiş olmasına dikkat etmeniz ve organik olan çileği satın almanız önemli. Canlı, kırmızı renkte ve uzun süre bekletilmemiş çilek almalısınız. Aldıktan sonra çok iyi bir şekilde yıkayıp kısa sürede tüketmek, size maksimum faydayı sağlayacaktır.

Yaz aylarında çileği tane olarak tüketebileceğiniz gibi, meyveli yoğurt çilekli soğuk içecekler veya çeşitli soslar yaparak alternatif tarifler şeklinde de tüketebilirsiniz. Bunun yanında çilek bazı bireylerde alerjiye neden olabilir. Bu kişilerin çilek tüketimini kesmesi gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.